Голмайсторът на Барселона Лионел Меси получи приза The Best на ФИФА за най-добър футболист в света за 2019 година. Аржентинецът грабна наградата за първи път от основаването ѝ през 2016 година, когато приключи обединяването на наградите за Най-добър играч според световната футболна централа и „Златната топка” на списание „Франс Футбол”. Той се пребори за нея в конкуренцията на португалеца Кристиано Роналдо от Ювентус и холандския бранител Върджил ван Дайк от европейския клубен шампион Ливърпул, след като през миналия сезон отбеляза 51 попадения във всички турнири и стана шампион на Испания с Барселона.

През миналата година наградата бе взета от Лука Модрич (Реал Мадрид), а Меси дори не бе в тройката. Роналдо спечели първите две отличия през 2016 и 2017 година, а сега не уважи церемонията в Милано с присъствието си, като официалната причина е контузия, но по традиция той пропуска всички церемонии, на които не получава награда.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Първата награда за вечерта получи Даниел Жори, който реализира най-красивия гол през годината. Това направи играча на Дебрецен в дерби срещу Ференцварош със страхотна задна ножица в третата минута от добавеното време на срещата.

Мениджърът на европейския клубен шампион Ливърпул Юрген Клоп бе определен за най-добър треньор, надвивайки мениджърите на Манчестър Сити и Тотнъм Хотспър - Хосеп Гуардиола и Маурисио Почетино. Германецът изведе мърсисайдци до шеста европейска клубна титла.

Третата награда за вечерта бе тази на феновете и я получи Силвия Греко. Бразилката води слепия си син - Николас, на всеки един мач на Палмейрас, подкрепяйки ги най-редовно. Наградата за "Феърплей" взе и аржентинският треньор на Лийдс Марсело Биелса след жеста, който направи по време на мача срещу Астън Вила през миналия сезон. Лийдс позволи на Вила да изравни, след като преди това беше отбелязал гол докато играч на съперника беше паднал. Самият Биелса даде знак на играчите си да постъпят по този начин.

За най-добър вратар бе избран бразилският национал Алисон Бекер от Ливърпул. Той пребори конкуренцията на своя сънародник Едерсон от Манчестър Сити и германецът Марк-Андре тер Щеген от Барселона.

Наградата за най-добър вратар при дамите спечели Сари ван Веенендаал от Холандия (Арсенал, Атлетико Мадрид). Тя грабна приза в конкуренцията на Хедвиг Линдал (Швеция, Челси, Волфсбург) и Кристиане Едлер (Чили, ПСЖ).

Призът за "Най-добър треньор при жените" отиде при Джил Енис, селекционер на САЩ. Под нейно ръководство американките станаха световни шампионки и защитиха титлата си отпреди четири години.

Организаторите на церемонията отдадоха признание на женския футбол, като обявиха играч №1 при дамите след коронацията на Меси. Очаквано с приза се окичи американката Мегън Рапино, изпреварила сънародничката си Алекс Морган и англичанката Луси Бронз.

Най-добър футболист:
Вирджил ван Дайк (Ливърпул)
Лионел Меси (Барселона)
Кристиано Роналдо (Ювентус)

Най-добра футболистка:
Луси Бронз (Англия)
Алекс Морган (САЩ)
Меган Рапино (САЩ)

Най-добър треньор при мъжете:
Хосеп Гуардиола (Манчестър Сити)
Юрген Клоп (Ливърпул)
Маурисио Почетино (Тотнъм)

Най-добър треньор при жените:
Джил Елис (САЩ)
Фил Невил (Англия)
Сарина Вийгман (Холандия)

Наградата на феновете:
Силвия Греко
Феновете на Холандия на Световното по футбол при жените
Хусто Санчес

Най-добър вратар:
Алисон Бекер (Ливърпул)
Едерсон (Манчестър Сити)
Марк-Андре тер Щеген (Барселона)

Най-добра вратарка:
Хедвиг Линдал (Челси и Волфсбург)
Кристиане Ендлер (ПСЖ)
Сари ван Веенендаал (Арсенал и Атлетико Мадрид)

Наградата "Пушкаш" за най-добър гол:
Лионел Меси (Барселона)
Хуанфер Кинтеро (Ривър Плейт)
Даниел Жори (Дебрецен)

Заб. С удебелен шрифт и червено са победителите в отделните категории