Носителят на трофея в Лига Европа от миналия сезон Севиля загуби с 0:2 при историческата си първа визита на холандска земя от Фейенорд в среща от пети кръг на група „G” и ще чака последния си мач срещу Риека, за да се пребори за място на 1/16-финалите.

Домакините от Ротердам бяха по-настоятелни, но не съумяха да вземат аванс още през първата част. Това обаче се случи малко след почивката с попадение на Йенс Тоорнстра (56) след пас на Боетюс. Севиля се хвърли в търсене на изравнително попадение, но в самия край Карим Ел Ахмади (83) вкара втори гол за Фейенорд и оформи крайният резултат – 2:0.

Риека пък срази у дома Стандард (Лиеж) със същия резултат в другата среща от групата и запази шансовете си за място в следващата фаза на елиминациите. Точни за успеха на носителя на Купата на Хърватия бяха бразилецът Мойсес (25) и голмайсторът Андрей Крамарич (34-дузпа), а заради нарушението за дузпата Арсланагич получи директен червен картон и гостите доиграха мача в намален състав.

След срещите от пети и предпоследен кръг лидер е Фейенорд с 9 точки, следван от Севиля с 8 и Риека със 7. Стандард е последен с 4 точки. В последния кръг Севиля приема Риека, а Фейенорд ще гостува в Лиеж.

ГРУПА „G“
sta.jpgРиека - Стандард (Лиеж) 2:0rij.jpg
 1:0 Мойсес (26), 2:0 Андрей Крамарич (34-дузпа)


 
sev.jpgФейенорд - Севиля 2:0feye.jpg
 1:0 Йенс Тоорнстра (56), 2:0 Карим Ел Ахмади (83