Луис Абрам вкара първия си гол за победата, с която Перу сложи край на серията на Бразилия от 17 поредни мача без загуба и си отмъсти за загубата с 1:3 на финала на Копа Америка на 7 юли.

Перуанците постигнаха втория си успех над „селесао“ за последните 21 срещи, след като пет минути преди края Абрам се разписа с глава след центриране на Йошимар Йотун от фаул.

Попадението на 23-годишния бранител, който играе за аржентинския Велес Сарсфилд, шокира бразилския състав, в който като титуляри излязоха Филипе Коутиньо и Роберто Фирмино, а като резерви на терена се появиха Неймар, Винисус и Фабиньо.

Неймар и Фабиньо се появиха в игра в 63-ата минута, а Винисиус десет минути по-късно. Тримата опитаха късен натиск в опит да изравнят резултата пред 32 287 зрители на „Мемориал Колизеум“ в Лос Анджелис.

Двата тима имаха положения за гол през първото полувреме, но не успяха да ги реализират. Изключително критичен момент за „селесао“ беше ситуацията, при която Каземиро и Давид Нерес се сблъскаха във въздуха при борба за висока топка и се сринаха на земята, държейки се за главите. Каземиро се върна в игра с превързана глава.

За Перу това едва петата победа в историята за 47 мача срещу Бразилия.

БРАЗИЛИЯ – ПЕРУ 0:1
0:1 Луис Абрам (85)

Бразилия: Едерсон, Фагнер, Маркиньос, Едер Милитао, Алекс Сандро, Алан, Каземиро (64-Фабиньо), Коутиньо (84-Бруно Енрике), Ричарлисон (74-Винисиус), Давид Нерес (64-Лукас Пакета), Фирмино (63-Неймар)

Перу: Гайесе, Адвинкула, Самбрано (69-Сантамария), Абрам, Трауко, Коста (72-Куева), Акино (69-Гонсалес), Тапия, Йотун (90+3-Байон), Флорес (72-Камило), Руидиас (46-Рейна)

Лос Анджелис, „Мемориал Колизеум“ - 32 287 зрители
Съдия: Джаир Маруфо (САЩ)
Жълти картони: Алекс Сандро (Бразилия); Акино (Перу)