Намиращият се в криза Арсенал, който няма победа в девет поредни мача от английската Висша лига, се сблъсква с проблеми и извън терена. Клубът обяви загуби в размер на минимум 28 млн. евро за финансовата година, приключваща на 31 май.

Интересното е, че само преди 12 месеца "артилеристите" отчетоха печалба от около 115 млн. евро.

Лондончани оповестиха сериозен спад в приходите - от 462 млн. до 436 млн. евро. Разликата се дължи най-вече на значително по-ниската обща сума, получена при изходящи трансфери - 20 млн. евро срещу 145 млн. за 2018 г.

В отчета се отбелязва и негативното влияние на участието в Лига Европа през миналия сезон, въпреки че тогава воденият от Унай Емери тим стигна до финала. Приходите не могат да се сравняват с тези от Шампионската лига, в която Арсенал за последно участва през 2017 г.

Спад с 35.5 млн. евро има и в приходите от билети, въпреки че клубът за поредна година увеличи цените на ценните хартийки.

Възможно е окончателният доклад на Арсенал да отчете дори по-големи загуби, тъй като досега не са включени данъците и амортизацията, отбелязва специализираният блог за футболни финанси Swiss Ramble.