Хърватия постигна четвърта победа от пет мача в група „H” на квалификациите за Евро 2016. В същата група е и тимът на България, който в 21:45 часа излиза срещу Италия. „Шахматистите” постигнаха успех с 5:1 над Норвегия на своя стадион „Максимир” и събраха 13 точки, които ги оставят на първо място в класирането.

Марсело Брозович, Иван Ракитич, Ивица Олич, Гордън Шилденфелд и Даниел Пранич бяха точни за Хърватия, а Александър Тетей реализира за Норвегия. Ведран Чорлука си заработи два жълти картона за 5 минути и напусна по-рано терена. Тарик Елионуси пък пропусна да реализира дузпа за гостите.

Норвежците започнаха по-добре срещата и бяха господари на терена през първите 15 минути. След това Хърватите се окопитиха и постепенно взеха инициативата. Марсело Брозович откри за „шахматистите” в 30-ата минута, а до края на полувремето резултатът се запази.

През втората част Иван Ракитич в 51-ата и Ивица Олич в 66-ата предрешиха изхода на двубоя. 20 минути преди края на срещата Норвегия пропусна дузпа, след като ударът на Елионуси срещна гредата.

Гостите все пак вкараха почетен гол, който бе дело на Тетей. Попадението ядоса Лука Модрич и компания и домакините забиха още два гола във вратата на Ниланд. Те паднаха последните 5 минути на срещата и бяха дело на Шилденфелд и Пранич.

Загубата остави Норвегия с 9 точки на трето място, а след тях е България с 4.



Untitled_4.jpg

Нашата група "Н" за европейските квалификации