Англия отново бе разтърсена от расистки прояви. Те обаче не дойдоха от друга държава, а от собствените им футболни лиги. 

Срещата от турнира за Купата на Англия между Харингей Бороу и Йолвил бе прекратена заради расистки скандирания в 64-ата минута, при резултат 1:0 за гостите.

Попадението дойде от дузпа, която бе вкарана от Рис Мърфи. Малко след него феновете на Йолвил започнаха да обиждат вратаря на домакините и двубоят бе спрян. Футболистите се прибраха в съблекалнята, а малко по-късно двата тима излязоха заедно и се прегърнаха в знак на солидарност.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Този инцидент идва само дни след скандалния двубой България - Англия (0:6), който на два пъти бе прекъсван заради расистки прояви. Случилото се бе широко засегнато и отразено по всички световни медии, но най-вече на Острова.

Начинът на отразяване на на случилото се, съпоставено с отразяването на инцидентите на "Васил Левски", накара легендата Стан Колимор да напише брилянтен коментар в Tуитър: "5 минути след мача с България всеки голям телевизионен оператор и журналист изпита отвращение. Навсякъде беше: „Ние сме отвратени от този акт!“. Вече сме 2 часа след спирането на мач в Англия заради расизъм, къде са същите радио и телевизионни журналисти? Това е лицемерието, което поддържа расизма жив!".