Португалия оглави убедително група I на европейските квалификации. Тимът на треньора Фернандо Сантош победи Армения с 3:2 като гост и поведе с 5 точки на втория във временното класиране Дания. „Червения динамит” обаче по-късно тази вечер приема Сърбия.

Над всички отново беше Кристиано Роналдо. Голямата звезда на Реал (Мадрид) заби впечатляващ хеттрик и осигури победата на гостите. Той бе под № 35 в кариерата на футболиста и трети за националния му отбор.

В 14-ата минута домакините изненадващо откриха резултата. Маркос Пицели изпълни пряк свободен удар от сериозна дистанция. Всички в наказателното поле се бяха подготвили за центриране, включително вратарят Руи Патрицио бе на разстояние от голлинията си. Пицели изненада всички с мощен снаряд, който попадна под горната греда за 1:0. В 29-ата минута Жоао Моутиньо бе фаулиран в наказателното поле от Хенрих Мхитарян – дузпа! Роналдо бе точен от „бялата” точка, вкарвайки своя 53-и гол за Португалия. Той отбеляза за първи път от дузпа за „мореплавателите” от 2011 г.

В 55-ата минута отново носителят на "Златната топка" се възползва от много груба грешка в защитата на домакините и пред погледа на вратаря технично изпрати топката покрай него за 1:2. Малко след това Кристиано (58) с топовен шут от дистанция оформи  хеттрика си. След всеки негов гол публиката мощно започваше да скандира „Меси, Меси, Меси!”, което допълнително го мотивира.

Храир Микоян в 72-ата минута направи поражението на арменците по-почетно – 2:3, като вина за гола носи и стражът на гостите Руи Патрисио. Португалците завършиха мача с човек по-малко, след като Тиаго получи червен картон в 62-ата минута.