Русия се включи в битката за директно класиране на Евро 2016. В мач от Група „G“ на квалификациите „сборная“ записа домакински успех с 1:0 над Швеция. Срещата беше дебют за новия селекционер на руския тим Леонид Слуцкий, който съвместява позицията с треньорския пост в ЦСКА (Москва).
 
Единственото попадение в мача беше реализирано от Артьом Дзюба в 38-ата минута. Той завърши добра атака на Игор Смолников и Роман Широков по дясното крило, при която Широков подаде като на тепсия топката на съотборника си в Зенит, а за Дзюба не остана друго, освен да прати топката във вратата на Андреас Исаксон.
 
Звездата и капитан на Швеция Златан Ибрахимович започна като титуляр за „тре крунур“, но на почивката беше заменен от Ола Тойвонен. Цял мач за гостите игра халфът на ЦСКА (Москва) Портус Вернблум, който в 52-ата минута получи жълт картон за фаул срещу Александър Кокорин.
 
С този успех Русия събра 11 точки и се доближи само на една от втория Швеция. Както е известно, първите два тима от всяка група се класират директно за Евро 2016. Лидер с 16 точки е Австрия, която по-късно днес приема аутсайдера Молдова. В друга среща от Група „G“ тази вечер Черна гора е домакин на Лихтенщайн.