Северна Ирландия поднесе една от големите изненади в днешните мачове от европейските квалификации. “Зелените” победиха Гърция насред Атина с 2:0 в най-интересния сблъсък от група F. Още в 9-ата минута Джейми Уард, който се подвизава в втородивизионния английски Дарби Каунти, опъна мрежата зад вратаря на домакините Орестис Карнезис за 0:1. За попадението му асистира Норууд (Рединг). Шокът за феновете по трибуните стана пълен в 51-ата минута, когато Кайл Лафърти (Норич) простреля Карнезис за втори път и окончателно пречупи съпротивата на Гърция. С този успех момчетата на селекционера Майкъл О'Нийл продължават безгрешната си серия. Северноирландците са с пълен актив от 9 точки след 3 мача.

В друг мач от същата група Румъния доказа класата си в Хелзинки, където се наложи над Финландия с 2:0 и се върна в играта за едно от първите две места. И двете попадения паднаха след почивката. В 54-ата минута Богдан Станчу се възползва от пас на Санмартян и откри за 0:1. Секунди по-късно халфът на домакините Алекс Ринг получи втори жълт картон и остави съотборниците си да доиграят срещата с 10 души. От това се възползваха румънците и в 83-ата минута се повтори ситуацията при първия гол. Отново Санмартян изведе Станчу и опитният стрелец фиксира крайното 0:2.

Унгария се измъчи, но открадна трите точки от Фарьорските острови. Единственото попадение беше дело на Адам Салай в 21-ата минута.

Група "F"
Фарьорски острови – Унгария 0:1
0:1 Адам Салай (21)
 
Финландия – Румъния 0:2
0:1 Богдан Станку (54), 0:2 Богдан Станку (83)
 
Гърция – Северна Ирландия 0:2
0:1 Джейми Уард (9), 0:2 Кайл Лафърти (51)