Победителят в Лига Европа от миналия сезон Севиля започна с убедителна победа защитата на трофея си, след като срази у дома Фейенорд с 2:0 в среща от група „G” на турнира. Това бе победа номер 50 за испанския тим в тази надпревара. Севиля има три титли от Купата на УЕФА/Лига Европа (2006, 2007, 2014), а Фейенорд е печели турнира два пъти (1974 и 2002).

Андалусци имаха пълен контрол върху събитията на терена и поведоха още в 8-ата минута, когато Гжегош Криховяк се разписа от близка дистанция за 1:0. В 31-ата минута пък Стефан Мбия покачи на 2:0. Не по-малка заслуга за успеха имаше и Жерар Деулофеу, който асистира и за двете попадения. След почивката Карлос Бака реализира нов гол във вратата на гостите от Ротердам, но той не бе зачетен заради отсъдена засада. До края на мача не се случи нищо интересно и домакините напълно заслужено си спечелиха трите точки.

В другия мач от тази група Стандард (Лиеж) успя да срази у дома носителя на Купата на Хърватия Риека с 1:0. През първата част голове не бяха отбелязани, но след почивката домакините от Белгия стигнаха до успеха след попадения на Лоран Симан четвърт час преди края и Винисиус Араухо в 87-ата минута. Така Стандард заедно със Севиля оглавяват групата с еднакви показатели.

ГРУПА „G“
sta.jpgСтандард (Лиеж) – Риека 2:0rij.jpg
 1:0 Лоран Симан (74), 2:0 Винисиус Араухо (87)

Лиеж, „Морис Дюфрасне“
Съдия: Кристиан Балай (Румъния)
 
sev.jpgСевиля – Фейенорд 2:0feye.jpg
1:0 Кжегош Кричовяк (8), 2:0 Стефан Мбиа (31)

Севиля, „Санчес Писхуан“
Съдия: Руди Букет (Франция)