Шампионът на Англия Манчестър Сити се върна на победния път с успех над Кристъл Палас като гост с 2:0. "Гражданите" стигнаха до трите точки с попадения в рамките на две минути и бяха дело на Жезус и Силва.

От самото начало "гражданите" обсадиха вратата на Хенеси. Центриранията на Бернардо Силва и Кевин де Бройне изглеждаха много опасни, но отбраната и стражът на "орлите" някак си се справяха с всеобщи усилия.

Натискът се засилваше всяка минута и логично се стигна до развръзка в последните минути на първото полувреме. В 39-ата минута Габриел Жезус бе изпуснат в наказателното поле и засече с плонж поредното прекрасно центриране на Бернардо Силва отдясно. Топката чукна гредата и влезе във вратата на Хенеси. Само 93 секунди по-късно отбраната на домакините бе матирана за втори път. Кевин де Бройне намери на границата на наказателното поле Стърлинг, който копна топката и изведе Давид Силва,а  той я прати между краката на Хенеси - 0:2.

До края на мача играчите на Гуардиола можеха да вкарат още попадения, но играчите на домакините успяха да се измъкнат от трудните за тях ситуации.

Кристъл Палас допусна първа домакинска загуба през този сезон във Висшата лига, а Манчестър Сити се върна на втората позиция в класирането с 19 точки. Лидерът Ливърпул е с 24, но и мач по-малко.



ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ