Световният шампион Германия изненадващо не успя да победи у дома Ейре, като двата тима завършиха 1:1 в срещата си от група „D” на квалификациите за Евро 2016 във Франция. Бундестимът доминираше през целия мач на „Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен и имаше тотален превес при владеенето на топката, но много трудно намираше пътя към противниковата врата. Все пак в 71-ата минута Тони Кроос получи топката от Макс Крузе и с бомбен изстрел от далечна дистанция се разписа за 1:0. Постепенно играчите на Йоахим Льов се поуспокоиха и дадоха възможност на ирландците да стигнат до равенството, но те изпуснаха изгодно положение в 84-ата минута, когато удар на Хулахан бе блокиран от Ерик Дурм. Финалният натиск на гостите даде резултат и в последните минута Хулахан изведе Джон О’Шей (90+4, който оформи крайното 1:1 и донесе точка на ирландците. След равенството Германия събра 4 точки и е на четвърто място във временното класиране. Ейре заема втора позиция със 7 точки.

В другия интересен сблъсък от тази група Полша допусна първа грешна стъпка, след като завърши 2:2 у дома с Шотландия. „Дружина полска” поведе в 12-ата минута с гол на Кжищов Мачински, но „гайдарите” направиха пълен обрат. Първо в 18-ата минута Шон Малоуни изравни след пас на Икечи Аня, а след почивката в 57-ата минута Стивън Нейсмит се разписа за 1:2 след подаване на Джеймс Морисън. Поляците все пак стигнаха до точката, след като в 76-ата минута нападателят на холандския Аякс Аркадиуш Милик оформи крайното 2:2. Така Полша остава лидер в класирането със 7 точки и по-добра голова разлика от Ейре. Шотландия е на трето място с 4 точки и по-добри показатели от Германия.

Грузия пък очаквано срази като гост аутсайдера в групата Гибралтар с класическото 3:0. Головете за успеха на грузинците вкараха Николоз Гелашвили (9), Торнике Окриашвили (19) и Яба Канкава (69). Така Грузия записа първа победа и с 3 точки заема пето място в групата. Гибралтар е на дъното без точков актив.

Група "D" 
Полша – Шотландия 2:2
1:0 Кжищоф Мачински (12), 1:1 Шон Малоуни (18), 1:2 Стивън Нейсмит (57), 2:2 Аркадиуш Милик (76)
 
Гибралтар - Грузия 0:3
0:1 Николоз Гелашвили (9), 0:2 Торнике Окриашвили (19), 0:3 Яба Канкава (69)

Германия – Ейре 1:1
1:0 Тони Кроос (71), 1:1 Джон О'Шей (90+4)
0.9zGer.jpg