Един от най-популярните футболисти от края на ХХ и началото на XXI век има сериозно заболяване. Бившият сръбски национал Синиша Михайлович ще напусне работата си като треньор на елитния италиански Болоня, за да се бори с проблема си, пише „Кориере дело Спорт“.

Според информацията, Михайлович ще се подложи на агресивна терапия. Лечението ще отнеме голяма част от времето на сърбина и той няма да може да изпълнява треньорските си задължения. Очаква се наставникът на Болоня да внесе повече яснота около здравословното си състояние на насрочената за днес извънредна пресконференция.

Бившият играч на Цървена звезда, Рома, Сампдория, Лацио и Интер пое Болоня в края на януари и изведе тима от дъното на класирането до 10-о място в крайното подреждане на Серия „А“. Само преди месец Михайлович подписа нов договор с клуба до лятото на 2022 година, но сега ще трябва да се окаже от него заради здравословното си състояние.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Сърбинът започна треньорската си работа веднага след края на кариерата си през 2006 г. Първоначално беше асистент на Роберто Манчини в Интер. През ноември 2008 г. започна самостоятелна треньорска дейност, поемайки Болоня. След това работи начело на Катания, Фиорентина, Сампдория, Милан и Торино, за да се завърне отново начело на Болоня.

В периода май 2012-ноември 2013 г. Синиша Михайлович беше селекционер на националния отбор на Сърбия. През миналото лято беше назначен за треньор на Спортинг (Лисабон), но само няколко дни по-късно беше уволнен, след като в португалския гранд беше извършена смяна на властта.