Сърбия си отмъсти за предизвикалия безредици дрон с албанско знаме в Белград преди година и съкруши Албания с 2:0 в Елбасан в мач от група „I” на квалификациите за Евро 2016 във Франция. Головете за успеха на гостите паднаха в добавеното време, а техни автори станаха Александър Коларов (90+1) и Адем Ляич (90+4). Иначе срещата премина спокойно и нямаше неприятни инциденти като тези в сръбската столица при предишния сблъсък между двата тима през октомври миналата година. Тогава дрон прелетя над терена с албанско знаме и настанаха неприятни инциденти. Впоследствие от актива на сърбите бяха отнето три точки, а на Албания бе присъдена служебна победа.

В 18-ата минута на мача Ляич вкара гол за гостите, който обаче бе отменен заради нарушение на Тошич срещу вратаря на Албания Етрит Бериша. Получиха се леки сблъсъци между играчите, но не се стигна до нищо сериозно.

Двата тима имаха своите шансове през целия мач, но мерникът на различни футболисти изневеряваше, а албанците се виждаха на Евро 2016 във Франция, след като в другия мач Португалия водеше на Дания с 1:0. Така се стигна до първата минута от добавеното време на срещата, когато Адем Ляич пусна топката към Александър Коларов, който с прецизен удар вкара първия гол в мача. Три минути по-късно Ляич също записа името си сред сред голмайсторите, оформяйки крайното 2:0 за гостите.

След победата си Сърбия се изкачи на четвърто място с 4 точки, а последен в групата е тимът на Армения с 2 точки. Албания е на трета позиция с 11 точки и точка по-малко от втория Дания, който няма повече мачове. В последния кръг от тази група Португалия гостува на Сърбия, а Армения посреща Албания.

Албания - Сърбия 0:2
0:1 Александър Коларов (90+1), 0:2 Адем Ляич (90+4)