Белгийският национал Раджа Наинголан разкри причината за трансфера си от Интер в Каляри през това лято. За 31-годишния халф това е завръщане в тима от остров Сардиния, където игра в периода 2010-14 г. 

След края на миналия сезон стана ясно, че Наинголан не попада в бъдещите планове на „нерадзурите“. Веднага се появиха информации за интерес от бившия му клуб Рома, Торино и руския Зенит.

Вместо това Нинджата предпочете да се върне в Каляри и да стане съотборник на българския национал Кирил Десподов. Поводът за това е съпругата му Клаудиа Лай, която през юни обяви, че има рак и й предстои лечение с химиотерапия.

„Знам колко трудно е за човек да се бори с такава болест. Затова искам Клаудиа да бъде заобиколена от всичките си близки в този труден момент. Това е причината да се върнем в Сардиния“, призна Наинголан, който преди години загуби майка си заради раково заболяване.

Любовната история между Раджа и Клаудиа е достойна за романите. Двамата се запознават, когато той е футболист на Каляри, а тя работи като продавачка в търговски център. Любовта им е от пръв поглед. Тя първоначално не знае, че той е футболист. Когато разбира за професията му, иска да се разделят, тъй като известните спортисти винаги са заобиколени от напористи фенки. Наинголан успява да се пребори за любовта си, женят се през 2011 г. и вече отглеждат две дъщери – Айша и Майли.