Шотландският шампион Селтик надви у дома хърватския първенец Динамо (Загреб) с минималното 1:0 в среща от група "D" на Лига Европа. Българският национал Александър Тонев започна като титуляр за домакините и остана на терена до 87-ата минута, когато на негово място в игра се появи норвежецът Йо Инге Бергет.

„Детелините” поведоха още в 6-ата минута, когато Крис Комънс получи извеждащо подаване от Антъни Стоукс и реализира за 1:0. След гола гостите взеха инициативата и само страхотните намеси на вратаря Крейг Гордън запазиха крехкия аванс на Селтик до края на мача. В 28-ата минута Уилсън Едуардо от гостите прати топката в гредата, а в заключителните минути резервата Ел Араби Судани на два пъти можеше да реализира гол за хърватите, но първо Гордън спаси удара му по земя, а после алжирският нападател стреля неточно. След успеха си Селтик събра 4 точки и оглави групата, а Динамо е трети с 3 пункта.

В другата среща от групата Астра (Гюргево) допусна домакински обрат срещу Ред Бул Залцбург и загуби с 1:2. Румънският тим поведе с гол на Сето след силен удар в 15-ата минута, но Кампъл изравни в 36-ата минута, а в 42-ата минута Алан подаде с пета на Сориано, който прехвърли вратаря за крайното 1:2. Така австрийският шампион събра 4 точки и заема второто място в Ред Бул има актив от 4 точки и заема второто място, а Астра е на дъното без точки.
ГРУПА „D“
salzburg.jpgastra.jpgАстра (Гюргево) - Ред Бул Залцбург 1:2
 1:0 Такаюки Сето (15), 1:1 Кевин Кампъл (36), 1:2 Джонатан Сориано (42)
 
Гюргево, „Марин Анастасовичи“
Съдия: Либор Коварик (Словакия)
 
 
zagreb.jpg1cel.jpgСелтик - Динамо (Загреб) 1:0
1:0 Крис Комънс (6) 
Глазгоу, „Селтик Парк“
Съдия: Себастиен Делфериер (Белгия)