Новият мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо няма да получи средства за трансфери през предстоящата зима, съобщава „Гардиън“. Според информацията на авторитетното издание, ръководството на „шпорите“ е настояло Специалния да работи с настоящата група от футболисти.

В резултат на позицията на управата, 56-годишният португалец е изразил задоволството си от наличните играчи, а освен това е отбелязал, че има намерение да даде шанс на играчи от клубната академия. Моуриньо бил категоричен, че няма желание да се разделя с Хари Кейн през лятото и ще направи всичко възможно, за да задържи Кристиан Ериксен в отбора.

Интересното е, че Жозе Моуриньо е треньорът, похарчил най-голяма сума за трансфери през цялата си кариера. Той е лидер в класацията с 1,6 милиарда евро. Второ място делят Карло Анчелоти и Пеп Гуардиола с 1,2 милиарда. Следва Мануел Пелегрини с 1,1 млрд. Масимилиано Алегри е похарчил 1 милиард за нови играчи. След това е Арсен Венгер с 964 млн. Седми е Роберто Манчини (802 млн.), а Топ 10 допълват Клаурио Раниери (801 млн.), Рафаел Бенитес (753 млн.) и Унай Емери (705 млн.).