Украйна победи Беларус с 3:1 в мач от Група „С“ на квалификациите за Евро 2016 и запази шансове за класиране. В другия мач от групата аутсайдерът Люксембург се наложи с 1:0 над Македония.
 
Артьом Кравец откри резултата на „Арена Лвов“ още в 7-ата минута, а Андрий Ярмоленко удвои в 30-ата. Пет минути преди почивката Евген Коноплянка беше точен от дузпа. Сергей Корниленко върна едно попадение за гостите в 62-ата минута след 11-метров наказателен удар.
 
С този успех Украйна събра 15 точки, колкото има и вторият Испания. Лидер с 18 точки е Словакия, която по-късно тази вечер приема европейските шампиони.
 
Резервата Себастиан Тил ознаменува дебюта си за Люксембург с победен гол срещу Македония. Той беше точен в добавеното време, за да донесе на тима си първи успех в квалификациите за Евро 2016.
 
Гол на Леонард Жута от Македония през първото полувреме беше отменен заради засада, а Бесард Абдурахими изпусна дузпа пет минути преди края. Капитан на Люксембург в срещата беше бившият играч на ЦСКА Аурелиан Йоахим.