Краснодар загуби у дома от Волфсбург с 2:4 в среща от третия кръг в група „H” на Лига Европа. Това бе първа победа за германския тим в турнира този сезон.

„Вълците” поведоха в 37-ата минута, когато Андреас Гранквист от домакините си вкара автогол. Почти веднага след почивката в 46-ата минута Кевин де Бруйне получи извеждащ пас от Нало и покачи на 0:2.

В 51-ата минута Краснодар намали чрез Андреа Гранквист, който се реваншира за автогола си и се разписа от дузпа за 1:2. В 64-ата минута обаче гостите възстановиха преднината си от 2 гола, след като бразилецът Луис Густаво бе точен за 1:3 след пас на Виериня.

В 79-ата минута Кевин де Бруйне вкара втория си гол в мача за 1:4 и сложи точка на спора, като асистенцията пак бе на Виериня, а в 86-ата минута домакините направиха поражението си по-почетно, след като Вандерсон оформи крайното 2:4 след пас на Ахмедов.

След първия си успех „вълците” временно излязоха на второ място в групата с актив от 4 точки, колкото има и лидерът Евертън, който в момента гостува на Лил. Краснодар е последен с 2 точки.

 volfsburg.jpgКраснодар - Волфсбург 2:4kras.jpg
0:1 Андреас Гранквист (37-автогол), 0:2 Кевин де Бруйне (46), 1:2 Андреас Гранквист (51-дузпа), 1:3 Луис Густаво (64), 1:4 Кевин де Бруйне (80), 2:4 Вандерсон (86)

Краснодар, „Кубан“
Съдия: Артур Соареш Диаш (Португалия)