Полша победи трудно у дома Словения с 3:2 в последния им мач от група G на квалификациите за Евро 2020. Срещата беше последна за Лукаш Пишчек с екипа на "Дружина полска".

Поляците се бяха класирали за Европейското още преди тази среща и поведоха с гол на Шимански (3). Тим Матавш (14) изравни, но след почивката Роберт Левандовски (54) отново даде преднина на домакините. Йосип Иличич (61) се разписа за 2:2, а в края халфът на Лудогорец Яцек Горалски (81) донесе трите точки за „Дружина полска“. Гостите завършиха мача в намален състав, след като в 86-ата минута Куртич бе изгонен с втори жълт и червен картон. Така Полша завърши с 25 точки на първата позиция, а Словенците останаха четвърти с 14.

Воденият от бившия треньор на Левски Славиша Стоянович тим на Латвия спря кошмарната си серия от 9 загуби и излъга у дома Австрия с 1:0. Марцис Ош (65) вкара единствения гол за латвийците, които спечелиха първите си три точки едва в последния кръг и останаха на дъното в крайното класиране. Австрийците завършиха втори с 19 точки и ще играят на Евро 2020.

Северна Македония надви гостуващия тим на Израел с 1:0 след гол на Бобан Николов (45+2) и завърши на третата позиция в тази група с 14 точки. Израелците останаха предпоследни с 11 точки.