Христо Стоичков ще получи трета "Златна обувка" в кариерата си. Точно четвърт век, след като стана голмайстор №1 на световното първенство САЩ '94, отново в Северна Америка най-великият български футболист ще бъде отличен.

Не от ФИФА или УЕФА, а от свои фенове. Българската общност в Торонто се е организирала да направи подаръка на Стоичков. А ще има и още една "Златна обувка", която главният герой трябва да връчи. Все още не се знае по какъв начин ще бъде определен нейният кавалер.

За трети път през годината Стоичков ще представи на „чужд терен“своята биография „Историята“. Дебютът зад граница беше през февруари в Лондон пред 2000 души, още повече се събраха през месец май в Чикаго. Сега българите в Торонто обещават да не останат „по-назад в класирането“. 

Събитието ще е в една от най-луксозните зали „Парамаунт Ивенспейс“ в канадския мегаполис. От България заради най-разпознаваемия българин по света дойде и популярният актьор Христо Гърбов. Носителят на наградата „Аскер“ ще разкаже за първи път пред българите в Торонто своя история със Стоичков, която още никой не е чувал.

Канада ще даде старт на четвъртото издание на „Историята“ в последната година. Книгата, написана съвместно с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“, се превърна в безспорния хит и в името на рекорда вече има 70 000 тираж. А до края на годината предстои и старта на турнето с превод на книгата на чужд език. Първата спирка ще е на 26 ноември във Варшава. Там  легендарният №8 ще представи „Историята“ пред полска публика, а на следващия ден ще има среща и с българската общност. За края на годината е предвидена предколедна обиколка в Кърджали, Шумен и Габрово.