Златка Райкова от ревност забрави и бебето, и следродилната депресия. Прясната майка заряза сина си Благой още в деня на изписването от болницата и хукна по нощите на купон в столичен клуб. Тя не изпусна и за секунда от поглед таткото Благо-старши от страх да не ѝ го откраднат. Какво е правило през това време новороденото, вероятно само то си знае.

Напоследък стана модерно българските родилки на хвърчат по купони от деня на изписването си от болница. Най-абсурдното е, че въпросните партита се правят именно в чест от децата им, които обаче едва ли се чувстват добре, докато майките им се развяват по нощните клубове, да не говорим за случаите, в които самите бебета присъстват на купоните. И макар че иначе е много суеверна, Златка Райкова също реши да се придържа към актуалния тренд с дискотеките след раждането, вместо да седи вкъщи 40 дни и да се пази от зли очи, както повелява старата традиция, пише "Уикенд".

В края на миналата седмица тя и бебето ѝ Блажко бяха изписани от родилното. Същата вечер мама и тате се похвалиха, че поливали раждането в една от столичните чалготеки. Пищният празник е бил декориран с бебешка украса, която по никакъв начин не подхожда на интериора на клуба, но според масовото мнение това е най-малката забележка, която може да бъде отправена към събитието. Големият въпрос е къде е било новороденото и какво е правело то, докато майка му и баща му пирували?

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Нито Златка, нито таткото Благой Георгиев дават обяснения по темата с житието и битието на невръстния си наследник по време на родителски купон. Затова пък загрижени майки се притесниха, че в дните след раждането имунната система на бебето е най-слаба и не се знае каква инфекция може да хване то, ако недай, Боже, някой на купона и бил болен, а родителите са прихванали бацилите му и ги пренесат при детето. „Не случайно хората казват, че майката и детето трябва да стоят вкъщи”, обясняват врели и кипели в родителството дами.

Запознати обаче твърдят, че Златка има сериозна причина да наруши това златно правило на българската родилка. А именно – слабият ангел на нейния любим. Благо-старши, известен още като Джизъса, се слави със своя нагон, а Райкова – със своята ревност. Тя не можела да си представи как ще остави мъжа си да ходи сам където и да е. Той пък не искал да спре да кръстосва столичните кръчми само защото вкъщи има бебе за дундуркане. Вместо да се кара с него в опит да го превърне в домошар, или да го остави да скита сам, докато самата тя се чуди вкъщи къде е и дали е сам, предпочела да купонясва с него, за да си го пази от ухажорки.

Прави впечатление, че бившата плеймейтка е носила на празника същата рокля, с която дни преди раждането е била гост на погачата на бебето на своя приятелка. Разликата е в обувките на токчета, които моделката е избягвала като бременна, но се възкачи на тях веднага след раждането. Очевидно е, че тя не смята да харчи излишни пари за дрехи сега, когато има няколко килограма отгоре, а планира бързо да се отърве от всичко излишно, за да се върне в старите си умалени мерки.

Загрижени родителки на други деца се надяват, че малкият Блажко не ходи по кръчмите с родителите си, а е оставен на грижите на някоя добродушна баба или детегледачка. Те се притесняват, че практиката с купоните най-вероятно ще продължи и след празника по повод раждането на детето. А това със сигурност не е полезно да бебето. Въпреки това обаче Златка била категорична, че ще продължи да придружава мъжа си, независимо къде реши да скита той. Както е известно, таткото на бебето ѝ има още три деца, раждани от други две майки. Райкова се била заклела, че ще е последната жена, която ражда от Джизъса.