Доминик Тийм представи на зрителите вълнуваща демонстрация на атакуващ тенис при победата си над Новак Джокович и се класира за полуфиналите на финалния за годината турнир на АТР в Лондон. В изключително драматичен мач австриецът се наложи с 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5).

Тийм игра на върха на възможностите си и пласира 50 уинъра. Джокович от строя страна направи 27, но допусна и 44 непредизвикани грешки. В първия сет двамата размениха по един пробив, но сърбинът спечели тайбрека и взе първия сет от мача от Група „Бьорн Борг“.

Доминик Тийм осъществи брейк в подаването на Джокера още при първата си възможност във втората част. Грешките на Ноле продължиха да се трупат, а това позволи на австриеца да изравни резултата в срещата.

Тийм първи направи пробив в решителния сет, но пък се пропука в шестия гейм. След това австрийският тенисист се спаси от трудно положение с успешно обжалване чрез видеоповторение за 30:30 при 4:5. Така попречи на Джокович да получи мачбол, а след това Доминик Тийм изравни за 5:5.

След това 26-годишният Тийм направи пробив в подаването на съперника на нула, но сърбинът веднага го върна и доведе мача до тайбрек в третия сет. Драмата обаче не беше свършила. Джокович изглеждаше сигурен победител, след като поведе с 4:1, но австриецът успя да обърне и да приключи срещата при втория си мачбол.

Така с две победи от два мача Доминик Тийм се класира за полуфиналите. На Джокович пък предстои решителен сблъсък с Роджър Федерер, който ще определи вторият участник във финалната четворка от Група „Бьорн Борг“. До момента Джокера и Маестрото имат по една победа, след като и двамата се наложиха в мачовете си с Матео Беретини.