Григор Димитров се поздрави с първа победа над идола си Роджър Федерер, макар и в демонстративен мач. Българинът спечели с 6:2, 1:6, 7:5, а двамата сътвориха голямо шоу за зрителите, изпълнили легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Още при излизането на двамата трибуните "изригнаха", аплодирайки мощно Григор и Федерер.

Първата ни ракета беше подкрепян на живо от родителите си, а сред ВИП гостите беше и големият тенор Пласидо Доминго, който използва случая, за да се запознае с двете звезди на тениса.

_________________________.jpg

Мачът продължи по-малко от 2 часа и половина. Това беше четвърта среща между двамата, а както е известно, швейцарецът досега все се поздравяваше с победата. Този път обаче успехът бе за Григор.

Българинът и швейцарецът се забавляваха на корта, предлагайки няколко великолепни отигравания. Григор спечели набързо първия сет с 6:2, успявайки да пробие съперника си в третия гейм, при това не му позволи да спечели дори и точка.

gri6o_fed.jpg

В почивката между геймовете Федерер даде кратко интервю, в което определи Димитров като един от тенисистите, които ще доминират в следващите 10 години.

Вторият сет премина изцяло под диктовката на швейцареца, който го взе с 6:1 за 21 минути. "Не трябваше да удряш тези уинъри толкова силно, човече, едва успявах да запазя поне малко от концентрацията си след тях", шеговито се оплака Григор.

"Хайде, да се връщаме на корта", подкани българинът Маестрото.

Димитров също така сподели вълнението си от това да играе в прочутата арена "Медисън Скуеър Гардън" и припомни, че Ню Йорк е една от паметните спирки в кариерата му.

Третият сет беше значително по-оспорван, а в края ликува нашето момче след 7:5. Най-любопитният момент в този сет беше, когато Григор даде ракетата си на един от зрителите и той му спечели точка срещу Федерер.

Преди мача, който беше кулминацията на Световния тенис ден, се състоя епизод от великото съперничество между Моника Селеш и Габриела Сабатини, който аржентинката спечели с 8:5 гейма. 44-годишната Сабатини демонстрира по-добра форма и логично триумфира срещу 41-годишната Селеш.