Лидерът на тенис отбора ни за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов - Мико отправи прочувствено обръщение към феновете в социалните мрежи. Пловдивчанинът, който на 28 юли навърши 26 години, подчерта, че отборът ни се е раздал максимално и е показал, че има потенциал и в отсъствието на звездата Григор Димитров при загубата с 1:4 от ЮАР.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ето какво написа:

Завърши поредната купа Дейвис!
И както винаги след всеки край идва време за обобщение и изводи.
За мен в личен план нещата стояха по следния начин: след почти 2 месеца отсъствие от кортовете заради травмата в коляното и само 1 седмица тренировки преди мачовете,поех отговорността да изляза на корта! Няма да крия,че напрежението беше огромно,защото никой не знаеше как ще реагира коляното и дали ще мога да издържа физически. И не само! Излизайки на корта с националния отбор не играеш само за себе си! Играеш за целия отбор,за цялата държава. Само че мачовете от купа Дейвис са изключително различни от всичко останало! Те не се печелят от фактори като име, ранглиста, физическо състояние и момента форма. Те се печелят от неща отвъд това: сърце,воля,психика,вяра и най-важното ОТБОРЕН ДУХ!
Успях да изравня рекорда от 17 победи на сингъл във вечната ранглиста за националния отбор на нашия треньор Тодор Енев.
Да не успяхме да победим отбора на ЮАР,който беше и фаворит в тази среща,но успяхме да покажем и докажем,че
този млад отбор има потенциал, колектив,желание и борбеност! Може да поеме отговорност и не се оправдава от загубата!
Не на последно място трябва да споменем и всички българи,близо 40 човека,които присъствах на мачовете и бяха закупили своите билети 3 месеца преди срещите! Надяваме се с нашето себераздаване и борба до последната точка да сме успели да ви направим щастливи и горди!