Роджър Федерер и Александър Зверев се наслаждават на страхотно време заедно в Южна Америка, където правят голямо турне с демонстративни мачове. Поредната им спирка бе Буенос Айрес, а в столицата на Аржентина двамата бяха посрещнати от футболната легенда Диего Армандо Марадона.

Световният шампион не присъстваше на трибуните на Parque Roca, където двамата тенисисти забавляваха публиката, но записа специално видео, което бе излъчено на голям екран на корта.

„Здравей, майсторе, машина, както обичам да те наричам“, обърна се аржентинецът към Федерер. „Ти беше, си и ще бъдеш най-великият. Няма друг като теб. Искам да знаеш, че ако имаш какъвто и да е проблем в моята страна, можеш да ми се обадиш и да ми кажеш от какво имаш нужда“.

20-кратният шампион от Големия шлем изрази своята благодарност към легендата, макар тя да не присъства на събитието. Дни по-рано самият Зверев е казал на Роджър да покани Диего Марадона, защото иска да се запознае с него.

Саша спечели демонстративния мач срещу 38-годишния тенисист с два тайбрека, но не резултатът бе най-важен, а забавлението, което двамата предоставиха на многобройните фенове по трибуните. Привържениците помолиха Роджър да застане мирно за снимка по време на игра и той изпълни желанието им, предизвиквайки смях в цялата арена.  

Първоначалните планове бяха Маестрото да се изправи днес срещу Хуан Мартин дел Потро в Буенос Айрес, но аржентинецът все още не е напълно възстановен от операцията на коляното и  отказа участие в двубоя. Въпреки това швейцарецът се срещна с Кулата от Тандил, а там беше и бившият футболист Хуан Роман Рикелме, който подари на Роджър тениска на Бока Хуниорс.