Янко Типсаревич официално прекрати кариерата си. 35-годишният сърбин изигра последния си мач на четвъртфиналите в Стокхолм. Той претърпя поражение от Юичи Сугита с 2-6 6-4 6-7(4) в драматичен двубой. 

На няколко пъти той отказа да се предаде на Intrum Stockholm Open и надигра Корентин Муте и Фабио Фонини без да губи сет. Днес обаче не успя да се противопостави на японеца и приключва своята кариера. За него остават само мачовете за Сърбия на Купа „Дейвис“ във финалите на надпреварата през ноември.

Бившият №8 Янко Типсаревич, който има четири ATP трофея на сметката си, ще се откаже от професионалния тенис през ноември. 35-годишният сърбин обяви това преди няколко месеца през Instagram профила си, като заяви, че е време да се концентрира върху други важни аспекти на живота си:

„Бяха фантастични 16 години. След дълго размишление относно това какво е важно за мен в този момент от живота ми и какво ме прави щастлив, реших да се откажа от професионалния тенис.“

Тази година той е изиграл само 17 мача, от които 7 завършват с победа. Най-добрият му сезон идва през 2011 година, когато грабва половината титли в кариерата си и дебютира на Nitto ATP Finals. На следващата година пък стига до рекордния си ранкинг и отново се класира за финалите.

През цялата си кариера Типсаревич трябваше да се справя с контузии, които го принудиха да се подложи на седем операции. Краят ще сложи след финалите на Купа „Дейвис“.

Иначе Сугита продължава към полуфиналите срещу Денис Шаповалов. Канадецът за осми път в своята кариера се класира в тази фаза от Тура, след като надигра Седрик-Марсел Щебе с 6-0 6-3. Сега представителят на „Следващото поколение“ ще опита да запише първи успех на полуфинали, тъй като до момента винаги е губил от тенисиста, който впоследствие триумфира в съответната надпревара.