Григор Димитров се представи страхотно на US Open и стигна за първи път до полуфинал, след като елиминира рекордьора с 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер, побеждавайки го за първи път в историята от осем сблъсъка помежду им. След турнира в Ню Йорк до края на сезона за най-добрия български тенисист предстоят участия на още няколко турнира.

Димитров ще играе между 23 и 29 септември в китайския град Ченду на турнира от категория АТП 250 със схема за 28 играчи. Това е четвъртото издание на състезанието, а българинът ще участва за втори път. През 2016 година Гришо стигна до полуфинал. Участие са потвърдили още Феликс Оже-Алиасим, Денис Шаповалов, Кайл Едмънд и Джон Иснър.

Седмица по-късно на 30 септември за Гришо предстои участие в китайската столица Пекин, където през миналата година загуби още във втори кръг от Душан Лайович. Надпреварата е от категория АТП 500 и в нея ще са още Анди Мъри, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Диминик Тийм, Данийл Медведев, Карен Хачанов, Фабио Фонини, Роберто Баутиста Агут, Феликс Оже-Алиасим, Гаел Монфис и Матео Беретини.

След надпреварата в Пекин е Мастърс турнирът в Шанхай от 6 до 13 октомври, но за него Григор Димитров се надява да получи уайлд кард. Причината е, че когато е изготвян списъкът с участниците, българинът е бил доста назад в световната ранглиста. След участието си на US Open той се придвижи от 78-а до 25-а позиция. В Шанхай ще участват всички топ тенисисти, сред които Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Миналата година Димитров не игра там заради болки в глезена.

От 21 октомври най-добрият ни тенисист ще бъде на турнира в зала в австрийската столица Виена, където миналата година отстъпи в първи кръг на Михаил Кукушкин. Сред най-известните имена в схемата на турнира са Даниил Медведев, елиминирал Гришо на полуфинала в Ню Йорк, Доминик Тийм, Кей Нишикори, Карен Хачанов, Гаел Монфис, Диего Шварцман, Ник Кирьос и Хуан Мартин дел Потро, който се завръща след дълго лечение на травма.

Последната спирка за българина тази година е Мастърс турнира в зала „Берси” във френската столица Париж между 28 октомври и 3 ноември. Миналата година Гришо стигна третия кръг в надпреварата.