Гръцкият тенисист Стефанос Циципас увенча силната си 2019 г. с победа с 6:3, 6:4 над Роджър Федерер в полуфинален мач от финалния за годината турнир на АТР в Лондон. Така Циципас изравни на 2:2 баланса от срещите с швейцарския Маестро. На гърка предстои първо в кариерата му участие на финал в Лондон, където ще срещне победителя от мача между Доминик Тийм и Александър Зверев.

Това ще бъде шести финал през годината за 21-годишния атинянин. През 2019 г. шестият в световната ранглиста спечели титлите в Марсилия и Ещорил, но не успя да спечели финалите в Дубай, Мадрид и Пекин. Сега за първи път участва във финалния за годината турнир на АТР и достигна до решителния мач за трофея.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна много добре за 21-годишния грък. Циципас направи пробив във втория гейм, а след това спечели подаването си и поведе с 3:0. Това се оказа ключово за успеха на гърка в този сет. На Циципас се наложи да спасява три брейкбола в седмия гейм, а в решителния девети трябваше на два пъти да мине през същото изпитания, а в същото време пропиля шест сетбола. Стефанос Циципас стигна до успеха в частта с 6:3 при седмия си опит и след 47 минути.

ВТОРИ СЕТ
Тази част започна равностойно. Двамата спечелиха първите си сервисгеймове, а след това размениха по един пробив за 2:2. Циципас обаче направи брейк в подаването на Федерер за 3:2, а след това го затвърди при собствен сервис. Така гъркът си отвори пътя за победата в мача. Критичен беше десетият гейм, когато швейцарецът получи два брейкбола, на Стефанос Циципас се справи, изравни за 40:40, а след това при първия си мачбол приключи мача след 6:4 във втория сет.