Унгария поднесе сензация в група „Е“ на квалификациите за Евро 2020, след като обърна у дома Хърватия с 2:1. Така маджарите записаха първи успех в групата и нанесоха първо поражение на сребърните медалисти от световното първенство в Русия миналото лято.

Първата част на стадион „Групама Арена“ в Будапеща бе равностойна и двата тима си размениха по едно попадение. Нападателят на Айнтрахт (Франкфурт) Анте Ребич (13) изведе хърватите напред в резултата след асистенция на друга звезда от германската Бундеслига – Андрей Крамарич от Хофенхайм. След гола хърватите се дръпнаха в защита и натискът на унгарците даде резултат, след като Адам Шалай (34) от Хофенхайм изравни, възползвайки се от извеждащ пас на Балаш Джуджак.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След почивката маджарите успяха да стигнат до пълния обрат, след като по-активните им действия бяха възнаградени с гол на Мате Паткай (76), който е съотборник на Георги Миланов в МОЛ Види. Малко след гола имаше невероятно разбъркване и карамбол пред хърватската врата, защитник изби топката малко пред голлинията. До края на мача „шахматистите“ натиснаха и в добавеното време Андрей Крамарич пропиля най-изгодното положение за изравнителен гол.

В другия мач от тази група по-рано през деня Уелс излъга у дома Словакия с 1:0. Така четири тима имат по 3 точки в групата, но уелсците са с един изигран мач в сравнение със словаците, хърватите и унгарците, а на дъното са азерите без нито една спечелена точка също след една среща.

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2020