19-годишният Иван Смиловски от пловдивското село Церетелево бе осъден на 9 години лишаване от свобода за убийство, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Пловдив.
Младежът беше признат за виновен от състав на Пловдивски окръжен съд за виновен в умишлено извършване на престъплението на 7 април т.г.
Пострадалият Пенчо Кичуков бил кравар в селото, а Смиловски му помагал. Отношенията между тях били като между баща и син, но възрастният често биел младия, поради което той няколко пъти бягал от него. Във фаталната вечер двамата се прибрали след работа и Кичуков си легнал да спи. Тогава Смиловски взел брадва, ударил го по главата, завил тялото в килим и го изхвърлил в реката. След седмица трупът изплувал и извършителя бил разкрит. Делото бе разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие – с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият призна фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение и затова му е  определено наказание под предвидения минимален размер. Наказанието ще се изтърпява при първоначален „строг“ режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд. /БЛИЦ