Софийски градски съд освободи под парична гаранция от 20 000 лв. председателя на Варненския административен съд Анелия Цветкова. Делото се гледа при закрити врата. Решението може да се обжалва до 15 дни.
Доказателствените материали, събрани по делото, са били преценени като противоречиви и това е дало основание за освобождаването на Цветкова от ареста. Тя напусна съдебната зала с белезници и под охрана. Единият от адвокатите на съдийката Юлиян Георгиев коментира, че мъжът, който се е обърнал към ДАНС Стефан Стефанов и е предал на Цветкова парите, е имал лично отношение. Той е звънял на съдийката 63 пъти и й е изпратил 25 SMS-а. Бил е изключително настоятелен срещата да се състои именно във въпросния ден и час, въпреки че Цветкова е била служебно ангажирана по това време. Тя опитала да изтегли тази среща двукратно и не успяла. Адвокат Георгиев посочи, че съмнения е предизвикал най-вече начинът, по който парите, предмет на разследването, са били обработени от Държавната агенция за национална сигурност. "Тя е взела тези пари, но не за това, за което е обвинена", каза адвокатът. За откритите в дома на съдийката над 150 000 лева Георгиев каза, че това били спестяванията й и били в дома й, защото не ползвала банки.
БЛИЦ припомня, че Цветкова бе задържана на 17 юли в момент на получаване на подкуп от 10 000 лева. При последвалия обиск в апартамента й бяха открити 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и 400 грама злато. /БЛИЦ