"България от страна на розите, стана страна на вампирите. Да се надяваме, че ще разкрият извършителя на разчленените тела. Телата показват и жестокостта на престъплението". Това заяви адвокат Марин Марковски в сутрешния блок на Нова телевизия по повод двойното убийство в Негован. 

Марковски коментира и случая с бруталното зверство с малката Кристин.

"При пълни самопризнания не се намалява присъдата с една трета, а се маха възможността от доживотна присъда. Аз ще прогнозирам съвсем смело. Имам опит от практиката. След като направи признание, съдът ще го осъди на доживотна присъда, но законът го задължава да го замени с лишаване от свобода. Мартин Трифонов ще лежи 30 години. Само 60 души търпят доживотна присъда в България", каза още той.

"Трифонов ще излезе на 50-годишна възраст, а това момиченце не успя да си занесе чантата за първия учебен ден", допълни Марковски.

Мартин е извършил престъплението, защото има сбъркана полово преценка. Начинът на сексуалното общуване определя неговото поведение. Педофилите не се превъзпитават, те не се променят, само се въздържат", коментира юристът.

"Педофил в Германия, позволил да бъде кастриран, не лежи в затвора. Педофилията не винаги е свързана с насилия, но това е въпрос на психиатрия и психология, завърши адвокат Марин Марковски и подчерта, че кастрацията не е разумна в България, каквото предложение има от ВМРО. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!