Проблемът със софийския боклук е абсолютен провал на политиката на Бойко Борисов в столицата, заяви секретарят на БСП Антон Кутев, цитиран от Дарик радио. Той уточни, че по време на заседанието на ИБ на БСП е бил обсъден въпросът за това, че заради некомпетентността на Столична община държавата и всички български граждани ще се окажат потърпевши от надвисналите санкции на ЕК заради временното съхранение на балите със смет на Кремиковци.
Ако всички общини, които са получили писма от екоминистъра Джведет Чакъров и вицепремиера Меглена Плугчиева, откажат да приемат, проблемът си остава на Столична община и тя трябва да отговори какво ще прави. БСП призова Борисов да насрочи обществено обсъждане по проблема с отпадъците.
Не е по мъжки да плюеш в кладенеца, от който пиеш вода и да блъскаш ръката, която ти помага, коментира секретарят на БСП Ивелин Николов по повод желанието на държавата да съдейства по решаването на проблема. Той добави по адрес на Борисов: Симеон Сакскобургготски го храни години наред, а сега като лидер на управляващата коалиция Борисов го плюе. Добре, че не е жив Тодор Живков, заключи Ивелин Николов. /БЛИЦ