Районният съд в Габрово реши, че тримата обвинени за нанасяне на лека телесна повреда на продавач в денонощен магазин остават в ареста. Те са с предишни осъждания. Съдът счете, че има опасност обвиняемите да извършат ново престъпление или да се укрият. Максималното наказание, което предвижда законът е до 3 години затвор, но решението на съда е окончателно. Обвиняемите ще изтърпят ареста си във Велико Търново, а не в Габрово.

Циганите, подпалили Габрово и България, си получиха заслуженото! 

Късно снощи пък се разбра, че протестите в града са били окървавени. Тази сутрин се появиха и брутални снимки на пострадалите.

„Напрежението, протестите и безредиците в Габрово се дължат на забравената формула, че всеки е отговорен пред закона за действията си, независимо дали е българин или циганин“, това мнение изрази депутатът от ГЕРБ Маноил Манев пред Bulgaria ON AIR.

„По-важното е, че наистина единственият начин да се справим с този вид престъпност е когато наказанието е ясно, неизбежно, че ще дойде. Направиш ли такова нещо, ще следва наказание. Ако тази формула работи, няма да се стига до такива неща, в това съм твърдо убеден“, заяви Манев.

Той посочи още, че в такива случаи трябва оперативната работа и бързата реакция на службите да вървят заедно, а отговорността на местната власт, според него е последният компонент.

„Виждате ли реакцията на държавата, на 6-7 час вицепремиерът беше там. Ръководителите на МВР бяха там, в общината имаше изграден щаб. Навсякъде може да се случи нещо, въпросът е да имаме формулата, начинът, силите и средствата, с които да противодействаме“, заяви депутатът.

Маноил Манев коментира още, че именно начините на противодействие са важни и от гледна точка на евентуална мигрантска вълна и поток през България.

Според него никога не трябва да се говори, че опасността е отминала. Манев беше категоричен, че е важно страната ни да е подготвена и да има план за реакция при евентуална мигрантска вълна към българската граница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!