Никаква полза няма на този етап от този ход, защото до редовните парламентарни избори оставам само няколко месеца. Това заяви тази сутрин бившият министър на отбраната Николай Ненчев. 

По думите му, излиза, че планът на Божков се реализира. "Той казва, че ще ги чисти един по един и ще започне с Горанов", припомни Ненчев. 

"Няма съмнение, че Божков стои зад протеста, футболните агитки изиграха лоша роля в протеста. Не само Божков, но и другите ударени бизнесмени ще впрегнат ресурс за да отстранят колкото се може по-бързо Борисов. Може дори да има и синхрон между тях", каза още бившият министър на отбраната. 

По думите му, той не би могъл да се присъедини към текущите протести, защото те нямат явно изразен лидер и организатор

"В момента не знам кой е организаторът на протеста. За мен е непростимо да е наредя до Корнелия Нинова, Румен Гечев и Копейкин", поясни той. 

Ненчев добави, че ще призове всичките десни формации да се организират и да застанат начело на протеста. 

"В никакъв случай няма да се наредя и до Радев. Това не е човек, който олицетворява единството на нацията. Той каза, че правителството е мутри. Въобще не съм съгласен с него. Преходът започна със силна интервенция на комунистическата партия и преходът трябва да приключи с изгонването на тези хора, копито създадоха тези структури", обясни Ненчев. 

Що се отнася до действията на прокуратурата спрямо президентсвото, станали един от поводите за протестите, Ненчев каза следното: "Допускате ли, че засечените служители могат да изнесат тайните документи без знанието на президента. Дали пък договорът за Ф-16 не е предоставен на руснаците".