Бяхме разбрали погрешно! Когато, точно преди 15 месеца, Русия нападна Украйна, всички бяхме сигурни, че нещата са ясни. Мислехме, че Украйна няма нищо общо с НАТО, че всичко е руска пропаганда. Тогава НАТО се намеси като въоръжи Киев до зъби.

Така започва коментарът на главния редактор на италианския “Il fatto quotidiano” Марко Травалио. Споделяме го без редакторска намеса:

Мислехме, че украинското правителство няма нищо общо с нацистите, освен в пропагандата на Путин.

Тогава Зеленски, във видео-връзка с гръцкия парламент, доведе един нацист от батальона Азов (обучаван във въоръжените сили на Украйна). Видяхме и стотици други да излизат от стоманодобивната фабрика в Мариупол с техните нацистки символи и татуировки със свастики.

Мислехме, че нашите оръжия ще се използват единствено за съпротивата на Украйна срещу атаките на Русия.

Сега откриваме, че Украйна ги използва, за да атакува Русия с "ултрадясна милиция", която западните медии наричат ​​"руски партизани", но без да обясняват, че тръгват от Украйна, нито кога нашите правителства са обявявали война на Русия.

Мислихме, че между Украйна и Русия терористичната държава е Русия, както е според черния списък на НАТО и следователно на ЕС.

Тогава украинците убиха в Москва Даря Дугина, дъщеря на философа Александър Дугин. Шефът на украинските служби Буданов се похвали, че "избива" руски пропагандисти "навсякъде от лицето на земята до победата". 

Потвърждавайки, че Украйна е терористична държава, която извършва атентати с нашите оръжия.

Италиански професор разплака юрдеците в ЕС с анализ за войната

Нещо, което между другото ние вече знаехме още от 2014 г., когато техните въоръжени сили убиха италианския журналист Андреа Рокели и руския му колега Андрей Миронов в Донбас, когато убийствата бяха прикрити от режимите на Порошенко и Зеленски.

Мислехме, че целта е прекратяване на огъня и мирни преговори, за да се избегнат нови жертви и разрушения. Днес е достатъчно да споменеш за "прекратяване на огъня" и веднага те обявяват за путинист.

Мислехме, че Бахмут е "линията Мажино" на украинците, а шест месеца по-късно там загинаха десетки хиляди мъже и бяха унищожени безчет снаряди и оръжия. Сега, когато "най-мощната армия в Европа", въоръжена от 40 държави от страховитото "НАТО", го загуби (Бахмут), никой вече не говори за това, сякаш е някакво малко, незначително село.

Уверяваха ни, че пролетната украинска контраофанзива за отвоюване на областите Луганск, Донецк, Херсон, Запорожие и Крим, както и последващите преговори за капитулацията на Путин, ще започне през пролетта.

Надяваме се да започне скоро, защото след 26 дни ще трябва да чакаме лятната контраофанзива.

Разбрахме, че Русия ще фалира през пролетта на 2022 г. Сега четем, че Съединените щати рискуват фалит през пролетта на 2023 г.

Разбрахме, че първата жертва на войните е истината. Но може би този път е преувеличено.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук