Няколко грантови медии са пуснали опорката "Който и да спечели изборите в САЩ, за България нищо няма да се промени". Ще се промени и още как.

Такъв коментар направи Ирина Зикидис във фейсбук относно президентските избори в САЩ.

Ето какво написа още международната анализаторка: 

Байдън вече заяви, че за демократите Русия е враг номер едно, а конфронтацията с Кремъл на чужд терен ще бъде гръбнакът на бъдещата му външна политика.

Ако той спечели изборите, кордонът на Пилсудски се активизира моментално, и България отново се превръща във "фронтова държава" - както ни нарече една дама от демократическата партия на САЩ през 2015.

За немалко чужди и български журналисти, експерти и инфлуенсъри това е отлична новина де - помним златните времена на добре платена истерия между 2013 и 2016.

Реално, големият "грях" на Тръмп е един - липсата на горещи войни и ескалация във външната му политика. Войните, които той води, са търговски, а всеки демократ ще ви каже, че икономика се оправя най-лесно чрез "износ на демокрация". Въобще, помнете ми думата - голямо демократизиране ще падне.

Тва Сирия, тва Близкия Изток, тва Украйна, тва Беларус, тва Нагорни Карабах - няма да остане недемократизирано местенце.

Всичко ще заблести от демокрация - точно като Косово и Либия, където няколко години след демократизирането, едното е "инкубатор за джихадисти"и съдят президента му за престъпления срещу човечеството, а в другото вече официално има пазар за продаване на роби.

Дупе да ви е яко, ако сте някой прост Ганьо, който иска само да живее нормално и да изучи децата си.