В момента протестите са невинна детска игра, в която младите хора са излезли да изразят това, че светът не им харесва. Това е заявка на едно ново поколение в политиката. Това заяви пред Канал 3 социалният антрополг Харалан Александров.

Той добави, на площадите и улиците преобладават шарените ярки цветове, а тъмната и примитивна част от протестиращите са били преодолени в началото от хората на средна възраст, които са носители на разума.

За политиците, които се появяваха на протеста, социалният антрополг заяви, че те се възползват от шанса си за рестарт. Но "младите хора не отиват на протеста, за да слушат старите политици, а отиват да говорят самите те", каза още той.

"Създава се нова група от млади образовани хора, които търсят и трябва да си намерят място под слънцето. Те вече си търсят това място в България", коментира Александров.

"Има вълшебство в протеста – това е идеята, че можеш да промениш света, само като му се опълчиш. Има опасност да бъдат употребени, но младите хора са нясно, че ще има такива опити и провалените политици на прехода не са техни любимци", коментира Харалан Александров.