Компрометиралият се като шеф на НСО Красимир Станчев бе изваден от нафталина, за да наговори един куп глупости в национален ефир. Прочулият се с екшъна в Народното събрание, при който българката Бойка Анастасова едва не скочи от прозореца и не се самоуби, бе активиран от задкулисните си господари, очевидно за да всява смут.

Станчев, който според медийни публикации, е злоупотребил със служебното си положение като е уреждал свои близки на по-високи длъжности, се впусна да обяснява, ни в клин, ни в ръкав, че депутатът от ДПС Делян Пеевски сам си бил избирал охранителите. Това е абсолютно неверен и лесно проверим факт.

Също както и фактът, че самият Станчев е открил нова длъжност в ръководената от него служба - за жената, с която е живеел на семейни начала - Пенка Евтимова. Станчев е помислил и за секретарката си, която пък повишил в отдел "Координация и административно обслужване".

Слухове свързват Станчев в близки отношения с банкера-беглец Цветан Василев. Приятелството им се случило по времето, когато Станчев е отговарял за личния авангард на Сергей Станишев, когато той бе премиер на държавата. Вероятно от тогава датират задкулисни контакти, които днес се проектираха на малкия екран.

Добре е преди да излее и да излага обърканите си мисли по телевизията, Станчев да си даде сметка за собствените си провали като ръководител на една от най-престижните институции в службите за сигурност. В годините от създаването си НСО е била ръководена от достойни български офицери и генерали, а с будоарните приказки, които изрича Станчев, трябва да се изчерви от срам.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук