Походът на авионосеца „Адмирал Кузнецов” струва между 7,5 и 10 млрд рубли (110 и 150 млн долара), пресметна икономическият руски сайт РБК.
Основните разходи идват от загубата на двата изтребителя МиГ-29К и Су-33, които се разбиха при опитите за кацане. Изхождайки от експортната стойност на бойните машини, тяхната замяна струва от 4,5 до 6,7 млрд рубли (70 и 100 млн долара).
 

Непосредствено за извършените 420 полета (от които 154 за удари по цели в Сирия) са изхарчени около 1,5 млрд рубли.
 
Реалната стойност на похода може да се окаже по-голяма, тъй като трябва да се отчетат данните за използване на подводния флот и групата кораби, тъй като за тях няма достъпна информация.
 
КОМЕНТАР БЛИЦ: Първо, ако не беше операцията в Сирия, тези кораби и подводници трябваше да плават в други региони, тъй като по неофициални световни норми те трябва поне една четвърт от годината да са в открито море за трениране на екипажите.

Второ, това е първата реална бойна мисия на „Адмирал Кузнезов”, в която са калкулирани всички плюсове и минуси от използването на самолетоносача, които ще бъдат отчетени при започващия продължителен ремонт в Североморск. Добиването на всеки боен опит струва пари.
 
Превод и коментар: БЛИЦ