Недопустимо е да биеш лекар. Доктор е титла, доктор е нещо, което е свято за мен, и лично аз го признавам. Не може по този начин да се отнасяш с такова свято нещо, което е доктор, защото той помага на много хора. С тези думи шеф готвачът Иван Манчев коментира скандалната агресия срещу лекари. 

"Независимо от това дали експертизата му е правилна, или неправилна, пациентите ще го оценят. Ако има по-малко пациенти, няма да ходят толкова. Но не може да погазваш институция, каквато е докторът по всякаква причина.

Това поведение на господина, който си е позволил да направи това нещо, за мен не е допустимо. Той трябва да понесе по най-суровия начин всичко, свързано със закона, за да може да разберат през него и всички останали, че когато ти докосваш институция, законът трябва да бъде безкомпромисен", категоричен бе шеф Манчев. 

По думите му, така всички останали ще разберат, че това е недопустимо, независимо от това, че държавата е решила, че така ще бъде, ще има ваксиниране, ще има сертификация и ще се слагат ваксини.

Казал го е Съветът на старейшините, които са умните, те са решили това и ние това трябва да го спазваме, когато има такива хора, които са го решили. Затова има общества, затова решават въобще какво е правилно и какво не е, а ние индивидуално трябва да следваме този път",  подчерта той. 

Политоложката Татяна Буруджиева също осъди нападението над хора в бели престилки. „Категорично не можем да продължаваме да си мислим, че сме в Дивия Запад и така да си решаваме нещата“, отсече тя.