Какво се случва в ДСБ? Очевидно има интрига, но всички се срамуват да говорят за нея. Сега преди и по време на кампания такива неща не се изнасят пред всички.

Декларация подписана от ръководството на областната организация на Демократи за силна България иска оставката на Атанас Атанасов и свикване на Национално събрание. 

"Считаме, че този едноличен акт е изключително неморален и е в разрез с основополагащите принципи на партията. Освен това, начинът на взимане и прилагане на това решение е обиден за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на извънредна епидемична обстановка, са поели риск с присъствието си на районно събрание, за да подкрепят своя кандидат – г-жа Бачкова".

Разпад и в ДСБ: Искат оставката на Атанасов веднага заради изключително неморален акт

Как демократичната общност се взриви от позицията на председателя на областната организация на ДСБ Емил Димитров и неговите заместници Калоян Луканов и Виктория Десова.

Според тях разреза с партийните принципи идва от ръководството. Бачкова е аут от листите, въпреки че е в ДСБ заради генерал Атанасов и минава за една от любимките му. Кое наложи нейното изваждане? - се питат съпартийците й.

Още в началото на деня с пост в социалната мрежа Цецка Бачкова не скри недоволството си, че не е в листите. Нейните съпартийци я определят като боец, въпреки че тя никога не е била водач на МИР. 

"Няма да ме намерите в листите, но всички заедно имаме една цел в момента - най-добрият резултат на Демократична България в предстоящата кампания".

 

Какво постигна тази декларация в защита на Цецка Бачкова? След като разсърдиха генерал Атанасов авторите на позицията са били тричани от ръководството и започнаха да дават на задна. Получили са инструктаж какво да говорят пред медиите и да отказват коментар.

БЛИЦ разговаря с Калоян Луканов, който стои зад декларацията, но отказа да назове истинските мотиви за нея и какво са искали да постигнат.

"Заставам зад думите си, но не мога да коментирам повече от това, под което съм се подписал. За момента не мога да вляза в повече детайли освен това, което се появи в медиите." 

Ръководството на ДСБ бързо е охладило ентусиазма на метежниците и защитниците на Цецка Бачкова, които искат лидерска оставка преди важна битка. Ясно е, че циреят набъбва, а Национално събрание за смяна на ръководството ще има, но през ноември.

Затова заговори председателят на областната организация 24 МИР Емил Димитров, ДСБ. Заради епидемичната обстановка Устава на партията позволява Атанас Атанасов все още да не е сменен на поста. 

Изборният резултат ще отвори устите на демократично мислещите в ДСБ, затова намекна и Калоян Луканов пред медията ни. 

"Когато приключат вътрешните ни процеси, тогава бих излязъл да говоря публично".

След изборите тричането в ДСБ ще продължи. От наши източници научихме, че Иво Божков е бил предпочетен пред Цецка Бачкова, която разчита само на вътрешни гласове. С номинацията на Божков от ДСБ се надяват на личен вот извън партийния балон.За да покаже, че изборът е правилен Иво Божков започна да събира лайкове и обяви, че е втори в листата за 24 - МИР. Място, което е гласено за Цецка Бачкова, която беше депутат в "кратките" парламенти. 

Партията на Кирил Петков и Асен Василев застрашава електорално коалицията Демократична България, но това ще проличи по време на кампанията.

"Не мисля, че това да се явят на избори и да търсят подкрепа е прецакване за "Продължаваме промяната". Конкуренцията трябва да вдига качеството, топката е при нас "- е отговорът на Луканов.

Интересното предстои, интригите също. Те вървят по избори!