От партия Зелените, приближени до Кръга Капитал на Иво Прокопиев са направили нескопосан опит да се пошегуват с няколко изключително сериозни проблема на страната. Зелените, които само за няколко години усвоиха почти 200 милиона лева, вместо сериозно да погледнат на проблемите със запрашеността във всички населени места в страната, се занимават с писане на плоски смешки. 
В глупавия им материал, изключително цинично се подиграват с предизборните обещания на партиите. Дали те ще се случат ще видим, но на фона на престъпно ниските пенсии и доходи, някой да се подиграва е не само грозно, но и гадно. И то кои го правят. Една шайка зелени рекетьори еколози, които за гледане на един лешояд взимат по 200 хиляди евро. Да не говорим, че броиха делфини и лалугери за няколко милиона. Това са същите тези дето Кабинетите  Борисов 1 и 2 се лигавеха с тях и им прокарваха всичките лобистки интереси. Те са тези, поради които бизнес и общини са дигнали ръце, защото  им блокират десетки проекти. Заради тях, чужди туристи висят  часове на опашки в Банско и на други места и после не щат да чуят за България. Същите зелени блокират от 15 години магистралата през Кресненското дефиле и хора гинат ден след ден. 
Нека читателите сами преценят дали в тяхното писание има грам хумор и да разберат, че какъвто е хуморът им такава е и работата, която вършат. И  още, въпреки претенциите на Капиталци и обслужващите ги сайтове, тая тъпня е цъфнала навсякъде.


ПУБЛИКУВАМЕ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА ЗЕЛЕНИТЕ "ШЕГИЧКИ 

„Скъпи избиратели!

Водени от идеята да направим мечтите ви велики отново, решихме да ви представим най-добрата предизборна програма, която някой някога е писал. Повярвайте ни, спусната е директно отгоре. Специално за нас. Защото сме супер. Ето я и нея:

- Ще увеличим минималната заплата на 5500 лева. Не 650-те лева на ГЕРБ, не 1000, колкото обеща Волен, а пет и петстотин. И защо не. През 1996-а беше толкова. Абсолютно е възможно.

- Ще построим АЕЦ във всяка община. Не само в Белене, не само в Козлодуй, а в абсолютно всяка. Харесваме атомите. Да ги накараме да работят за нас и за нашите спонсори!

- Стените са ни приоритет. Даже изнасяме стени за Америка. Уолтопия е велика фирма. Наистина. Ще изградим стени не само по границите, това е 100% задължително. Ще оградим и жълтите павета. Така че да не могат разни отрепки да смущават съня на депутатите. И ще накараме данъкоплатците да си платят за нея. Големи глупаци. Освен това ще изградим стени не само на границата с Турция, но и на всички граници. Защото съседите ни са кофти, не ги харесваме. Ще оставим по един път, по който да ходим на море в Гърция и на чевапчичи в Сърбия. А да, и да гледаме великолепните статуи в Скопие.

- Ще направим билетчето отново 6 стотинки. Повярвайте, възможно е. Само за един ден ще стане. Вместо един лев да е равен на 100 стотинки, ще направим стотинката 2 лева. Оувърнайт. Валутен борд!

- Ще застроим не само Банско и Разлог, но и Вихрен и Мусала с хотели. Как ви се струва лифт от София до Алпите? Ще бъде великолепно. Няма да има нужда да се катерим до там. Ще стигаме за 30 минути. За 6 стотинки.

- Магистрала от Калотина до Токио, с разклонение до Калкута. С тунел под Черно море. Дребните игри не са за нас. Нека мислим мащабно. Да, и магистрала до Малдивите. За да се информираме от първа ръка за новите похождения на Божинов и Ники Михайлов.

- Пускаме отново Химко и Кремиковци. Софиянци се разглезиха прекалено. Зимата вече виждат на повече от 20 метра разстояние. И задължително отопление на кюмюр. Защото ще запазим работните места на миньорите. И печалбите на любимия ни предприемач Ковачки. Той е супер, повярвайте ни. Не купува гласове.

Има и още. Но ще го обещаем, след като видим какво ви лъжат другите. За да ги надцакме. Само ние не лъжем, вярно е.

Така че напълно разбираме, че Волен ще бъде номер едно в сърцата ви. Обаче можем ли да се договорим, че Зелените ще са втори? Наистина. Ще ви накараме да мечтаете. Поне до 26 март.