Софийският апелативен съд потвърди гаранцията от 20 000 лева за бившата вече председателка на Варненския административен съд Анелия Цветкова. Основният мотив е, че делото е с висок обществен интерес.
На днешното заседание Цветкова не се яви, а вместо нея дойдоха тримата й адвокати. Заседанието се проведе при закрити врата заради използваните специални разузнавателни средства при събирането на доказателства. 
Мария Даскалова,  един от адвокатите на Цветкова, заяви, че въпреки предоставените нови доказателства от страна на защитата, съдът не е уважил искането за намаляване размерът на паричните гаранция с мотивите, че делото срещу магистрат представлява обществен интерес. Адвокат Даскалова каза още, че срещу адвоката, който според обвинението се опита да подкупи с 10 хиляди лева съдия Цветкова е имало разработка от страна на прокуратурата по сигнали за купуване на дела. Даскалова изрази мнение и че  подхвърлянето на въпросния подкуп на Цветкова е нагласена постановка, за да се отклони вниманието от адвоката. Даскалова не изключи да е  имало сделка между него и разследващите го да натопи съдия Цветкова и разработката срещу него да отпадне.

Другите двама адвоката на Цветкова, обаче не потвърдиха думите на адвокат Даскалова, като казаха, че не знаят за никаква разработка, а и не са имали достатъчно време да се запознаят с обвинителния акт срещу варненската съдийка Анелия Цветкова. /БЛИЦ