Уплаши го отговорността в брака.
Венета Рангелова е едно от най-популярните имена в поп-музиката ни от 80-те години. Започва музикалната си кариера с група "Стил" през 1979 г. През 84-та слага началото на соловата си кариера, под мениджърството на Панайот Марков - Чочо. Благодарение на него и на композиторката Мария Ганева бързо придобива популярност. На върха на кариерата си като певица, Венета се омъжи за колегата си Бойко Неделчев и през 94-та се ражда техният син - Анджелин. По тази и други причини, свързани с кризата в бранша от началото на 90-те, певицата за дълго се изгуби от сцената. Днес обаче се завръща с нов албум. Репортер на "ШОУ" се свърза с Венета Рангелова за откровен разговор за висините и спадовете в живота. На срещата певицата пристигна с 15-годишния си син Анджелин.

.......................................
- Венета, загуби се за дълго от сцената, но както разбирам си готова да се качиш там с нова енергия...Все още си много красива жена!..

- Благодаря. Според сина ми Анджелин сега съм по-красива отпреди - много е любезен. Когато го питам дали не ме лъже, ми отговаря, че така казвали съучениците му. Сякаш ме помнят!../смях - б.а./

- Аз те помня - ходеше с едни бели панталони и ботушки - беше много секси гадже и имаше много фенове-младежи...
- Един ходеше при нашите и си говореше с тях - без да сме се запознавали. Общуваше си с родителите ми и имаше намерение да се оженим. /смях - б.а./

- Извини ме, но макар и в присъствието на сина ви, искам да те попитам какво става с Бойко Неделчев, с вашия брак...
- Ами, не сме разведени с Бойко все още. Така си живеем - неразведени, но разделени. Аз по едно време предложих да се разведем, но тогава Бойко беше против. После вече престанах да поставям въпроса. Може би на него така му е удобно. Във всички случаи отношенията ни не са враждебни - най-малкото имаме да обсъждаме доста неща покрай сина ни.

- Къде се изгуби Бойко?
- В чужбина е в момента. По някакви собствени дела.

- Знам, че сте били голяма любов. Кога ви започнаха проблемите в брака?
- Почти веднага след като се оженихме. Преди това имахме 4-годишна идеална връзка. Парадоксът е, че

проблемите ни започнаха като женени.

Според мен го уплаши отговорността в брака. От други хора знам, че ме е обичал толкова много, че пишел писма до радиото да ми излъчват повече песните. Никога не ми беше признавал това. Дълго време имаше чувства - знам го със сърцето си. Въпреки проблемите. Но страхът от отговорността при него изглежда надделя. Всъщност, само той знае какво точно е изпитвал. Вече е късно да разсъждаваме върху това - от много време сме разделени с Бойко.

- Имаше ли намеса на друга жена в отношенията ви?
- Имаше, но не искам да говоря за нея, и изобщо за това. Каквото и да е направила тя, понеже беше давала и интервюта някъде преди 5 години,..аз мисля, че никой не може да се намеси в една връзка, ако тя е стабилна. Стабилна по начина, по който аз разбирам нещата. Явно проблемът не е само в онази жена. После имаше и други жени...

- Не искаш ли да си свободна, за да опиташ отново да бъдеш щастлива в личния си живот? Все още си много млада...
- Аз съм такъв характер - толкова съм романтична по природа, че няма да приема каквото и да е. Много съм трудна. Винаги казвам: "Искам си приказката!", а в живота нещата не стават така "приказно" - малцина са щастливците.

- С какво се занимаваше във времето, в което не беше на сцената?
- Никога не приех да се занимавам с нещо различно от музика. Имах оскъден брой участия и отворих школа за уроци по пеене и за начинаещи по пиано - първа и втора година пиано. Приемам в дома си - там ми е по-удобно, за да мога да си наглеждам детето. Имам ученици от различни възрасти.

Една жена на 32 идва на уроци по пеене при мен.

Работи във фирма. Винаги обаче е искала да пее - ей-така, за себе си, за колегите си. Това я прави щастлива. Харесвам такива хора.

- Ти си малко затворен човек - по-вдълбочен в себе си...
- Да, определено не съм агресивен тип, т.е. абсолютно непригодна съм за новите условия на работа. Не мога да отида някъде и да искам пари. Добре, че за предишния ми албум ми помогна една бизнесдама от Пловдив. И то, чрез друга наша обща позната, която се застъпи.

- Знам, че си религиозен човек и че си надарена със силна интуиция - чувала бях за твоите пророчески сънища...
- Това е твърде интимно, но ще ти кажа, че преди да разбера още че съм бременна с Анджелин, сънувах един много странен сън. Беше като видение, подобно на някакъв откъс от филм. Видях един човек, който много тържествено удари гонг и ми каза с един много интересен тембър на гласа: "Ти ще родиш!" Скоро след това разбрах, че съм бременна. И други такива неща са ми се случвали. Не мога да опиша точно как ги виждам - дали в просъница, дали са някъде в подсъзнанието ми, но имам такава дарба.

- Кои са хората, които изиграха голямата роля в кариерата ти?
- Първо трябва да кажа, че бях студентка в класа на Георги Кордов в Консерваторията. После се открихме с Чочо - Панайот Марков - моят мениджър, и не на последно място - много ми помогна композиторката Мария Ганева.

- Как се разви съдбата на Кордов?
- Разбрах, че след като се е пенсионирал и напуска Консерваторията, известно време е преподавал в Нов български университет. И, не знам повече. Беше прекрасен човек и преподавател.

- Как попадна в група "Стил"?
- Ами, според Наско /Атанас Атанасов - б.а./ и Сашо /Александър Александров - б.а./ те първо

ме видели само в гръб в Консерваторията и ми харесали...дупето.

Наско го разправяше много смешно. Казали си: "Я да видим как е отпред?!" - харесали ме и "отпред". Но после вече, като чули и как пея, направо били щастливи от комбинацията "между гръб, фейс и съдържание"! Времето обаче минава и колкото и да ме уверява синът ми, че съм по-красива сега, бих си направила някои корекции. Не чак пластични операции, но корекции - да. Хората, които работят на сцена, трябва да са взискателни към себе си. Поне, докато са там. А аз, както разбра, имам намерение да се завърна!

- Къде е сега бившият ти мениджър Чочо?
- Той от години живее във Франция. За пръв път ме е видял 80-та година, когато пеех една песен на "Стил" - "Заклинание" във Велико Търново. По-късно вече Вили - моя колежка тогава в група "Стил" / Виолета Гюлмезова - б.а./ беше гадже на девера на Маргарита Хранова, а той пък - приятел на Чочо, и ме поканиха на някакво излизане. Аз, поради характера си, първия път отказах. Не се хвърлям веднага в нищо, колкото и примамливо да е. Обичам мъжете да са кавалери - да се постараят първо за една жена. Зодия Риба съм. С асцендент Скорпион. Излязох с тях, когато ме поканиха за втори път. Отидохме на прожекция от 22 часа на филма "Двойникът" с Тодор Колев в някогашното кино "Сердика". Бях очарована от Чочо - харесах го. А той ме беше харесал още преди това...И така.

- Когато ти се омъжи за Бойко, Чочо беше ли заминал?
- Да, той беше вече заминал. После започнаха моите семейни "събития"...Чочо можеше да ми уреди участия в чужбина, но аз вече нямах възможност да се отзова - за мен най-важното беше да си отгледам детето.

Едно интервю на Еми МАРИЯНСКА