ПРИСТРАСТИЕ
Не си давайте парите за антибиотици и антидепресанти, докато има зелена хума, съветва старецът с младежко здраве

Днес Мото Мотов е на 82 години. Не се оплаква от нищо и продължава да помага на хората да се лекуват без пари. Не може да каже на колко болни е помогнал, но предполага, че те могат да населят един цял град. Повече от 50 години изучава лечебните свойства на глината. Тя е лекарството, което го е спасило от смърт като дете и с това е възбудило любопитството му, което по-късно се превръща в смисъла на целия му живот.

^Навършвам 82, но се чувствам много по-млад. През целия си живот съм се питал защо хората не искат да опазят здравето си. Да, не искат, не че не могат. Ако хората искат да чуят това, което години наред се опитвам да им набия в главите, сега българите нямаше да са развалини, а здрави и жизнени хора. Но това не се постига за един ден, то се възпитава у всекиго по различен начин. Още от ранна възраст детето трябва да знае, че жизнените му процеси се контролират от милиарди контролни центрове. И не лекарствата, не сладките приказки ще го спасят по-късно от болести, а това, което е отредила природата.
Умиращият може да се изцери със средства от природата, пали се дядото. - Примерът съм самият аз. През 1928 година, когато съм бил на пет години, ме оперирали от гноен плеврит в болницата в Плевен. Уж, операцията била успешна, но след време се наложило пак да ме спасяват от оная с дългата коса по същия начин. Страшно е за едно дете да усети ледения дъх на смъртта. Случайно попаднах на една преведена от немски книга, в която бяха описани някои от лечебните свойства на глината. Оттам се започна… Вече толкова години изучавам в детайли тази кал, както й казват непосветените. Правил съм стотици опити за лечение на най-различни болести, имам куп рецепти, които сам съм изпитвал и върху себе си, и върху болни хора. Аз не съм се лекувал с нищо друго освен с хума. През всичките тези години установих, че с хумата може да се постигне това, което с лекарствата невинаги може. Затова и на 82 години не само че съм жив, но съм и напълно здрав. Това, което съм видял и мога да гарантирам, е, че с глина се лекува рак на гърдата.
Прави се лапа от слънчева хума и се налага върху гърдата. В същото време може да се приема и по една чаша вода, в която около 24 часа е стояла хумата. За не повече от месец след такива лапи ракът изчезва. Представяте ли си колко пари дават хората за операции, за химиотерапии и лекарства. Да не говорим за шока, който изживяват болните. Чрез моя огромен опит с това лечебно средство съм доказал, че хумата, която се приема вътрешно, има няколко пъти по-голяма лечебна сила, отколкото тази, която се използва за намазване. Много често хумата е радиоактивна. Това е доказано чрез многото провеждани през годините опити. Малко хора знаят, че в нея не може да вирее дори и едно-единствено коренче. И колкото по-голямо е слънчевото облъчване върху нея, толкова повече са радиоактивните вещества. Но в естествено състояние радият например е изключително полезен за организма. С такова въздействие се унищожават само болните клетки, и то до такава степен, че веднага могат да възникнат нови. Докато химиотерапията унищожава всички клетки наред и рядко дава възможност за възникването на нови. Освен това хумата има невероятни противобактерийни свойства.