Не съм удрял дъщеря си, цял живот съм се грижил сам за нея, хранил съм майка й, която не е работила един ден и заради развода иска да ме дискредитира - обяснява народният избраник
Депутатът Лъчезар Иванов бие дъщеря си, тя пък се оплаква на посланичката на САЩ... - гръмна пресата в началото на седмицата, сякаш само за да потвърди информацията на "Женски Тайни" за списъка с компромати от мръсно бельо, които почнаха да цопват в публичното пространство предизборно. Ето и обяснението на народния избраник за изненадващия удар срещу авторитета му: "Това за съжаление не е политическа атака, въпреки че няма нищо вярно в думите на дъщеря ми. Причината е, че на 16 април т.г. е делото за развода със съпругата ми. Не съм докосвал с пръст дъщеря си и през всичките тези години съм се грижил само аз за нея. Майка й цял живот не е работела и в момента заради развода цели да ме дискредитира и съсипе политически", коментира за "Стандарт" Лъчезар Иванов. Той обясни, че е отвърнал на жалбата на жена си с такава, но за политически рекет.

В официалния документ до посланика на САЩ у нас Макълдауни 19-годишната Мариела Иванова обяснява как е жестоко пребита от баща си пред очите на малкия си брат Георги. Обръщам се към Вас не като към политик, а като към жена и Ви моля за съдействие, пише в писмото, изпратено по електронната поща. В него се разказва как на 15 март депутатът Лъчезар Иванов пак е упражнил домашно насилие и на следващия ден Мариела и майка й са си извадили медицински свидетелства в Александровска болница, пише "Стандарт". С дъщеря ми няма да коментираме конкретните обстоятелства без присъствието на адвокати, заяви за "Стандарт" майката на Мариела, която е в развод със съпруга си. По думите й, откакто е станал депутат, Лъчезар Иванов системно проявявал домашна агресия. Всичко сме описали в преписката в Първо РПУ. Всичко съм написала в писмото, заяви и дъщерята Мариела и веднага допълни: Заставам зад всяка своя дума. Момичето не знаеше дали баща й е прибягвал до юмручното право под въздействие на алкохол.