...Какви билки помагат при дивертикулоза и дискинезия

При 80 на сто от 70-годишните хора, подложили се на изследване, се открива дивертикулоза. Много специалисти са на мнение, че всички чревни болести силно зависят от душевното състояние на човека.

При 80 на сто от 70-годишните хора, подложили се на изследване, се открива дивертикулоза. Много специалисти са на мнение, че всички чревни болести силно зависят от душевното състояние на човека.

<i>Именно с червата е свързана способността на нас, хората, да усвояваме всичко ново в живота и да се избавяме от старото и ненужното - вкл. и от вредните мисли.</i><br /> <br /> А тонусът на чревните стени зависи непосредствено от нивото на адреналина в кръвта. Което означава, че този тонус се влошава от стресовете. <br /> <br /> Доброто храносмилане, нивото на емоционално напрежение, качеството на кръвообращението - всичко това е взаимосвързано. При нарушено хранене на чревната лигавица възниква риск от образуване на ранички, които допълнително се разрушават от чревните сокове. Плюс получаване на чревни спазми. Тъканите губят своята еластичност и се разтягат като торбички. И така се образуват дивертикулите. <br /> <br /> Ако освен всичко друго страдате и от запек, се разтягат чревните тъкани. Ако се храните неправилно, се появяват болки в корема, може да се започне възпаление с повишена температура.<br /> <br /> По принцип дивертикулозата се лекува консервативно. Но в острите и тежки случаи се стига до операция. Лечението на тази болест е сложно. То трябва да бъде комплексно.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>За вашето състояние са много важни диетата и вътрешното спокойствие</b></u></span><br /> <br /> Важно е също правилното хранене. Вие трябва да се откажете от тестеното и сладкото, за да не предизвиквате ферментация, къркорене и подуване на корема. Това може да засили болката. <br /> <br /> Важно е да нормализирате имунитета си. Ако в момента имате някакво възпаление, трябва да го излекувате. И не на последно място - да се справите с дисбактериозата. Пийте много чиста вода. <br /> <br /> Така ще предотвратите запека. Може да опитате да прочистите червата си със сорбентите, продавани в аптеките. От време на време си правете разтоварващи дни. Желателно е да приемате основно растителна храна, особено по време на лечението.<br /> <br /> Пийте билкови отвари от жълт кантарион, лайка, невен. Всъщност приготвяйте си ги като чай и го пийте след ядене. Приемайте гореща настойка по 3-4 пъти на ден. За вас е много полезна настойката от прополис: една чаена лъжичка на една чаша вода - преди ядене се изпиват по няколко глътки - за един ден е достатъчна една чаша. <br /> <br /> Курсът на лечение е един месец. Обливайте се с хладка вода и си правете специална гимнастика: стягайте ту една част от корема си, ту друга - сякаш прекарвате вълна по корема си. Опитайте, ще видите, че не е трудно. Може да ви е смешно, но много би ви помогнал кючекът, да, точно така. Дори го наричат танцът на корема.<br /> <br /> Научете се да приемате живота такъв, какъвто е, не му се съпротивлявайте. Важни са диетата и вътрешното спокойствие.