ЗАБРАВЕНИ ЛЮБИМЦИ
• Гласовитото миньонче се отказа от активна музикална кариера и стана даскалица по естрадно пеене
• Творческата и житейска половинка на Бойко Неделчев се задавила като малка с клавиш от свирка
• Изпълнителката на шлагера ^Не съжалявай^ непрекъснато сънувала пророчески сънища


Неусетно за широката публика естрадната певица Венета Рангелова навърши 45 години. В интерес на истината тя също така неусетно слезе от сцената. Днес младите си нямат хал-хабер за нейните хитове, които навремето взривяваха нашенците от ^изгубеното поколение^. Факт е, че именно житейската и творческа половинка на попизпълнителя Бойко Неделчев прави кавърверсия на български на саундтрака към филма ^Флаш данс^. Под названието ^Поспри, лято^ той бързо превзема родните чартове (или класациите, както ги наричаха по соцвреме).

Причините миньончето на българската естрада да се откаже от активна певческа дейност все още се пазят в тайна. Те обаче, нашепват в гилдията, били не само възрастови. В един момент Рангелова проумяла, че бъдещето на нашенския поп е в неговото минало, и се посветила на преподавателска дейност в собствената си школа. Въпреки всичко решението да се оттегли било взето изключително трудно. В крайна сметка един последен разговор ^по женски^ с Мими Иванова преобърнал безвъзвратно ситуацията. Мими, която от години държи частно училище за естрадни изпълнители, я посъветвала да се поучи от нейния опит и най-вече от финансовите дивиденти, които той носи.
^Славата е до време, но парите са ни нужни цял живот^, мъдро отсякла булката на Развигор. Венета била впечатлена до дън-душа от афоризма на по-възрастната си колежка и преминала форевър на педагогическия фронт.
Днес тежащата едва 40 кила певица освен даскалица по пеене е сръчна домакиня и майка. Вярно, синът й Анджелин поотхвръкна, та вече не може да мотивира отсъствието си от музикалния небосклон с обсебващите я грижи по него. Венета и съпругът й Бойко обитават апартамент в столичния квартал ^Княжево^ и доскоро ориентираха таксиметровите шофьори с думите, че ^живеят ей там, на баира, над Емил Димитров^.
Въпреки че попкралят е покойник, те продължавали да се фукат с това комшийство, доверяват хора от махалата.
Напоследък съпружеско-певческият дует обръщал засилено внимание на кондицията си. Навремето Венета смело признаваше, че не спазва никакви диети, че пие на корем газирано и се тъпче с торти домашно производство.
^Е, само сладолед не ям преди концерт, за да не си навредя^, хвалеше се изпълнителката на смятания нявга за ^убийствен^ шлагер ^Не съжалявай^. Двамата обаче вече отлично разбирали, че тези златни години няма повече да се повторят, и почнали да наблягат на фитнеса и нискокалоричните храни. Като бивш спортист - без пет минути национал по баскетбол, Бойко понасял стоически спартанския режим, но разглезената му половинка с голяма мъка преглъщала соевите кълнове и безбройните фрешове. В името на миналата слава обаче се принудили да стискат зъби и да не се предават, защото и в преподавателския бранш царяла свирепа конкуренция.
Съвсем ^друга бира^ били йогистките упражнения, които Рангелова практикувала едва ли не от тийнейджърка. Те освобождавали не само тялото, но и духа й. В един момент той дотолкова ^олекнал^, че бившата естрадна звезда почнала без проблем да се придвижва в астрала. Освен това непрекъснато й се присънвали пророчески сънища.
^Мисля, че сънищата ми са ясновидски и съм медиум^, твърди гласовитата пловдивчанка. Сънищата й имали някакви странни послания под формата на изречения и никога не се повтаряли. Още преди да бъде приета с пълно шест в Консерваторията, видяла насън как изстрелва стрели към звездното небе и това й донесло успех.
^Вярвам на предсказанията на кафе, но на хороскопи - не. Не е хубаво да се правят. Греховно е да се предрича съдбата!^, убедена е певицата. Което не й пречи да довери, че през студентските си години и тя се е увличала по ^звездобройството^ и е изгълтала стотици астрологически брошури.

Венера ВЕНКОВА

ДОСИЕ
• Бащата на Венета Рангелова хич не одобрявал залитанията й по ^несериозното^ амплоа ^естрадна певица^. Дебютът на ученичката от икономическия техникум в Града на тепетата е като солистка на естрадния оркестър към профсъюзния дом на културата ^Стефан Кираджиев^ с ръководител Стефан Пехливанов. С този състав дребничката тийнейджърка обикаля големите летни театри и раздава първите си автографи на тълпи от войници върху цигарените им кутии. След тези й изяви даже скептично настроеният й родител вдига бяло знаме и признава - момичето има страхотен талант, който трябва да развива. От 1980-а до 1984 г. Венета пее с група ^Стил^ , с която участва успешно на фестивалите ^Бургас и морето^ и ^Златният Орфей^.
• Като малка бъдещата попизпълнителка глътва клавиш от свирка, задавя се и едва не умира. Смята обаче това за поличба, че пътят й в естрадата е избран ^свише^.
• Синът на певческото семейство Неделчеви - Анджелин, вече е 12-годишен и се готви за кариерата на футболен национал. От малък тренирал със специални видеоигри и даже включвал майка си в ^сухите тренировки^. ^Не се учудвам, че иска да става футболист, защото пъпът му е хвърлен на стадион ^Славия^, поясни Венета.
• Пред медиите певицата неизменно обрисува отношенията си с бившия си импресарио Панайот Марков (Чочо) в розова светлина. Преди време обаче о.з. шоуменът от Пловдив Кристиян Робев раздипли пред народното издание спомени, в които се твърди, че Чочо редовно я прецаквал с парите от участията.
^Веднъж присъствах на един грандиозен скандал на ^Мелодия на годината^, в който освен Венета участваше и Наско Георгиев от група ^Импулс^. Тогава Наско я направи за две стотинки. Просто ей така - стана от масата и я наряза като кисела краставица пред всички. Вика й: Каква певица си ти, изобщо не можеш да пееш - и си беше прав, спомена разни нелицеприятни работи от Консерваторията... Казвам му: ^Наско, остави я!^ Точно тогава той правеше самостоятелна кариера и нещо го беше стегнала шапката.
Чочо се грижеше невероятно за Венета, въпреки че съм сигурен, че е взимал повече пари от нея. Уреждаше й участия, водеше я с Георги Христов и Миодраг Иванов по барове... Четох едно интервю с нея, в което тя казва, че никога не е пяла по заведения. Много здраве има от Кристиян Робев! Заведенията, които бяха неин ресор, се намираха главно в района на Велико Търново и Варна. Пяла е и при една емблематична за морската столица личност - Атанас, викаха му Кеби, който държеше огромния паркинг със заведение в Аспарухово^, издава бившият естраден мениджър от Града на тепетата.